O româncă arată prețurile dintr-un supermarket elvețian. „Ca în România, dar salarii de pe altă planetă” VIDEO

Miercuri, 27 Martie 2024, ora 13:39
10929 citiri
O româncă arată prețurile dintr-un supermarket elvețian. „Ca în România, dar salarii de pe altă planetă” VIDEO
Alimente dintr-un supermarket din Elveția Foto: Captură video/TikTok/diana.secker

O româncă a mers într-un supermarket cunoscut din Elveția și a prezentat într-un clip pe TikTok prețurile.

Chiar dacă locuiește în Germania, ea spune că îi place să-și facă cumpărăturile și în țara vecină, asta datorită prețurilor accesibile și calității alimentelor.

Deși Elveția este celebră pentru nivelul de trai ridicat și pentru prețurile crescute ale produselor, românca a ținut să combată acest mit și a filmat prețurile alimentelor dintr-un supermarket elvețian, conform observatornews.ro.

@diana.secker Ne place sa facem cumparaturi in Elvetia (avem Elvetia la 10 minute de casa) iar anumite produse sunt excelente 😍 | #viataingermania #germania #deutschland #viatalatara #germany #supermarket #shopping #switzerland #viatainelvetia #coop #aargau ♬ original sound - Diana

„Nu-i o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sunt mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 de franci pe oră (aproximativ 120 de lei pe oră). Un lapte Bio, 1.95 franci (aproape 10 lei), 10 ouă bio, 7.95 franci (40 de lei), iaurturi marca proprie, 0.60 (aproape 3 lei) untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 de grame, 3.6 franci (18 lei). Un kg din această cafea e aproape 17 franci (85 de lei), un kg de cafea marca proprie, 6 franci (30 de lei). La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci (165 de lei)”, susține românca într-un clip pe TikTok.

De asemenea, ea a ținut să scoată în evidență și prețurile la carne, fiind de părere că în Elveția carnea de pui are o calitate mult mai bună.

„Un pui costă 20 de franci (100 de lei), dar într-adevăr calitatea cărnii de aici este foarte bună. Desigur, dacă va orientați către oferte sau către marca proprie a supermarketului, atunci kilogramul de pui este 7.35 franci (36 de lei). E foarte puțin. 10 kg de zahăr la promoție, 9 franci (45 de lei). Pentru ciocolată elvețiană, cel mai mic preț e 1.6 franci (8 lei)”, mai spune femeia.

Reacțiile internauților români nu au întârziat să apară, ei fiind de părere că prețurile din Elveția sunt aproape la fel ca în România, chiar dacă salariile din cele două țări sunt foarte diferite.

„Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă”, spune un internaut.

Altul spune ironic că „mă duc în Elveția” la cumpărături.

„Mai ieftin față de România” afirmă alt internaut.

Altă persoană adaugă că „sunt prețuri chiar ok în comparație cu salariile de acolo”.

„Mai ieftine decât in România... la un salariu de 1 euro pe ora” scrie în comentarii alt internaut.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#preturi alimente Romania, #preturi Elvetia, #preturi alimente, #scumpiri alimente, #salarii Romania, #crestere preturi , #Preturi