Prețul petrolului o ia razna și mașinăria de război a lui Putin va da rateuri: Cum lovesc crizele din SUA și China economia Rusiei

Joi, 04 August 2022, ora 06:21
6974 citiri
Prețul petrolului o ia razna și mașinăria de război a lui Putin va da rateuri: Cum lovesc crizele din SUA și China economia Rusiei
Prețul petrolului scade semnificativ pe plan mondial FOTO: Energy intel

Crizele din Statele Unite și China, inflația ridicată din America și creșterea economică scăzută a Beijingului, vor lovi Rusia în mod paradoxal.

Experții din piața energiei susțin că prețul petrolului Brent ar putea scădea la 90 de dolari, în următoarele două luni, trăgând în jos și valoarea țițeiului rusesc Ural.

Acest fenomen ar influența negativ veniturile Rusiei provenite din exporturile de petrol, care se vor diminua masiv în Europa, dar vor scădea și cele din China și India, unde Moscova a vândut cu un discount de 20 de dolari per baril, în lunile mai și iunie 2022, potrivit Economic Times.

Deja contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut miercuri, 3 august 2022, sub bariera psihologică de 100 de dolari barilul, la 99,50 dolari. Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut și el cu 5%, coborând la valoarea de 93,50 dolari pe baril.

O singură industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și ale Occidentului: De ce nu se poate atinge nimeni de ea

”Prețurile petrolului Brent pot coborî la 90 de dolari pe baril în două luni, dacă în Statele Unite continuă curba inflației, precum și creșterea scăzută a economiei Chinei, dacă Beijingul nu reușește să găsească soluții pentru problemele sale interne. Aceste crize din aceste două țări pot afecta cererea de pe piața mondială”, a spus Arun Kumar Singh, președinte al Bharat Petroleum Corp (BPCL).

Petrolul s-a tranzacționat la aproximativ 100 de dolari barilul, în scădere cu 10 dolari față de săptămâna trecută, din cauza temerilor că unele economiile majore din lume ar putea intra în recesiune.

Un fost cancelar german a reușit ceea ce niciun lider occidental nu a putut: Vești bune de la Putin, întâlnire la Moscova

”Producția de petrol a Rusiei este puțin probabil să scadă în curând, iar aprovizionarea globală cu petrol va rămâne neafectată în lunile următoare”, a spus expertul.

Dar scăderea prețului petrolului pe plan mondial, ar scădea și valoarea țițeiului Ural din Rusia. Moscova a vândut deja în China și India, cu un discount de 20 de dolari față de prețul din Orientul Mijlociu, în lunile mai și iunie. Astfel, prețul țițeiului rusesc Ural ar putea scădea de la valoarea de 87,30 dolari în luna iunie la 70 sau chiar 60 de dolari pe baril, în următoarele 2 luni.

Un nou vis al lui Putin, în plin război: Încă un palat la Marea Neagră, dar nu în Rusia VIDEO

Astfel, veniturile Rusiei s-ar putea diminua, datorită faptului că Europa renunță masiv la exporturile de petrol și gaze ale Moscovei și în plus, cele provenite din China și India ar scădea, în cazul micșorării prețului petrolului la nivel mondial.

Panica declanșării războiului din Ucraina de către Rusia a dus prețul petrolului la 139 de dolari în martie, dar acum scăderea este una semnificativă, după ce piețele s-au calmat. Astfel, bugetul Rusiei începe să primească mai puține venituri din exporturile de petrol și gaze, care pot afecta mașinăria de război a lui Putin.

Bugetul Rusiei a fost planificat pentru o valoare de 60 de dolari barilul de petrol, iar coborârea sub această cifră ar putea duce la prăbușirea economiei Moscovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#pretul petrolului, #petrol rusesc, #Ural, #titei, #petrol Rusia, #exporturi Rusia, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina , #stiri economice