Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din ultima lună. Fricile care au dus la această scădere

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 07:05
6883 citiri
Prețul petrolului, la cel mai redus nivel din ultima lună. Fricile care au dus la această scădere
Prețul petrolului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultima lună FOTO Pixabay

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 6%, până la un minim al ultimelor patru săptămâni, din cauza temerilor că majorarea ratelor dobânzilor de către marile bănci centrale ar putea încetini economia mondială şi ar putea reduce cererea de energie, transmite Reuters.

De asemenea, dolarul american a exercitat presiuni asupra preţurilor petrolului urcând în această săptămână la cel mai ridicat nivel din decembrie 2002 faţă de un coş de valute.

Aprecierea dolarului face ca petrolul să devină mai scump pentru cumpărătorii care folosesc alte valute.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 6,69 dolari, sau cu 5,6%, până la 113,12 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 8,03 dolari, sau 6,8%, până la 109,56 dolari pe baril. Aceasta a fost cea mai scăzută închidere pentru Brent din 20 mai şi cea mai scăzută pentru WTI din 12 mai.

Petrolul Brent a înregistrat astfel cea mai mare scădere procentuală zilnică de la începutul lunii mai, iar pentru petrolul WTI a fost cel mai mare declin de la sfârşitul lunii martie.

În această săptămână, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut pentru prima dată în cinci săptămâni, în timp ce preţul petrolului WTI a coborây pentru prima dată în opt săptămâni.

Luni, nu vor avea loc tranzacţii în SUA, fiind sărbătoarea Juneteenth.

”Preţurile ţiţeiului au scăzut pe măsură ce dolarul a crescut, Rusia a semnalat că exporturile de petrol ar trebui să crească şi pe măsură ce cresc temerile de recesiune globală”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la firma de date şi analiză OANDA.

Reprezentanţii băncilor centrale la nivel mondial care au relaxat rapid politicile monetare în timpul pandemiei, pentru a evita o recesiune, măresc acum dobânzilepentru a lupta cu inflaţia.

Rezerva Federală a majorat săptămâna aceasta dobânzile din SUA cu 0,75 puncte procentuale, cel mai mult în ultimul un sfert de secol.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#pret, #petrol, #scadere, #dolari, #economie , #petrol