Guvernul a aprobat "planul de iarnă" în domeniul energiei. "Cetăţenii vulnerabili nu cred că trebuie să îşi facă probleme"

Miercuri, 07 Septembrie 2022, ora 12:07 3452 citiri

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, 7 septembrie, că în şedinţa de Guvern va fi aprobat planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă. El a dat asigurări că cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor şi că nu trebuie să îşi facă probleme.

Premierul a mai anunţat completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind măsurile din energie, în funcţie de orice problemă care va apărea după intrarea în vigoare a Ordonanţei şi după ce, pe data de 9, vor avea decizia de la nivelul Comisiei Europene.

”Aprobăm astăzi, aşa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a spus premierul.

Şeful Executivului a mai arătat: ”Nu mai târziu de sfărşitul săptămânii viitoare, vreau să avem o întrunire a Comitetului de Iarnă, în care să discutăm în detaliu măsurile pe care trebuie să le avem în vedere şi desigur celelalte elemente care trebuie coroborate cu Comitetul interministerial pentru rezilienţa energetică, implementarea proiectelor în sistemul energetic”.

Nicolae Ciucă a menţionat că, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată săptămâna trecută, ”au reuşit să echilibreze pachetul de măsuri pentru a gestiona aşa cum se cuvine asigurarea cu energie, menţinerea costului final pentru consumatorii casnici şi pentru IMM-uri şi industria alimentară”.

”Cred că este important să subliniem din nou că cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei, de asemenea, la plata gazelor. Asigurarea este cât se poate de clară, nu cred că cetăţenii trebuie să îşi facă probleme din acest punct de vedere, de asemenea la nivelul IMM-urilor” a arătat Ciucă.

El a continuat: ” Orice problemă va apărea după intrarea în vigoare a Ordonanţei şi după ce, pe data de 9, vom avea decizia de la nivelul Comisiei Europene, urmează ca în funcţie de aceste elemente noi de decizie să procedăm la completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com