Ungurii vin în România să își alimenteze mașinile. Cât a ajuns să coste un litru de benzină în Ungaria

Duminica, 14 Ianuarie 2024, ora 10:36
6597 citiri
Ungurii vin în România să își alimenteze mașinile. Cât a ajuns să coste un litru de benzină în Ungaria
Pompă alimentare FOTO Pixabay

Ungurii au găsit o cale de a economisi până la 12.000 HUF pe lună, echivalentul a aproximativ 157 de lei, astfel că unii dintre ei preferă să vină în România să își alimenteze mașinile.

Presa maghiară a scris despre acest fenomen, anunțând în același timp că de luni, 15 ianuarie, prețul combustibilului va crește cu 21 HUF pe litru, relatează rtl.hu, din cauza majorării accizelor.

Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF mai mult decât în România. Prețurile la combustibil se vor apropia de nivelul austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria, scrie presa maghiară.

Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, a doua tranșă intrând în vigoare de luni, 15 ianuarie. Potrivit holtankoljak.hu, după majorări, prețul mediu al benzinei va fi de 580 HUF/litru (cca. 7.6 lei), în timp ce cel al motorinei va fi de 608 HUF/litru (cca. 8 lei) la nivel național.

Potrivit unei analize RTL Híradó, în România se vinde benzină pentru 500 de HUF la o pompă situată la mai puțin de un kilometru de granița cu Ungaria, unde s-au prezentat deja sâmbătă mulți șoferi maghiari. Un expert a spus pentru RTL că de luni, cetățenii ungari pot încerca să economisească costurile lunare trecând granița în România, pentru a alimenta. El a adăugat că în cazul României, benzina va fi mai ieftină în medie cu 70 HUF, în timp ce în cazul Sloveniei și Croației, cu 50-60 HUF.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#pret combustibil, #Ungaria Romania, #benzina, #motorina , #combustibil