Unde se vinde, joi, cea mai ieftină benzină din București. Ce spune ministrul Energiei despre șansele ca motorina să se ieftinească

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 12:32
3948 citiri
Unde se vinde, joi, cea mai ieftină benzină din București. Ce spune ministrul Energiei despre șansele ca motorina să se ieftinească
Prețul benzinei la București FOTO Pixabay

Șoferii care locuiesc sau care au drum prin sectorul 1 al Capitalei pot alimenta mașina la prețul cel mai avantajos.

La benzinăriile Lukoil din strada Coralilor, soseaua Chitilei și bulevardul Poligrafiei, benzina standard se vinde cu 6.80 lei, acesta fiind cel mai mic preț din București în cursul zilei de astăzi, potrivit aplicației peco-online.ro.

La benzinăriile aceleiași companii, din sectoarele 3 și 6, prețurile pentru același tip de benzină sunt ceva mai mari, de 6.83 respectiv 6.84 lei, iar în benzinăriile din Berceni prețul este de 6.85.

La benzinăriile Petrom din sectorul 1, prețul benzinei standard este de 6.86 lei (șoseaua Străulești și șoseaua Jiului). La benzinăriile companiei Petrom din zona Pipera, benzina standard se vinde cu 6.90 lei.

Benzinăriile Mol și OMV vând joi, 20 octombrie 2022, benzina standard cu 6,99 lei.

Prețul motorinei standard, la benzinăriile din București, variază în cursul zilei de joi, 20 octombrie 2022, între 8.29 lei și 8.45 lei, conform aceleiași aplicații.

Deși carburanții s-au tot scumpit în ultimele două săptămâni, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, în timpul unei intervenții la Digi 24, că este optimist și crede că prețurile se vor stabiliza însă, cel puțin în cazul motorinei, sunt slabe șanse de ieftinire.

Ministrul Energiei a precizat că dacă se putea produce mai multă motorină, acest lucru se făcea deja, având în vedere cererea de pe piaţă.

„Există o reţetă tehnologică, se produce dintr-un baril de petrol atâta benzină, atâta motorină. Dacă se putea produce mai multă motorină, se făcea deja. Diferenţa de preţ între benzină şi motorină nu cred că va rămâne, sunt fluctuaţii. Probabil va mai scade, probabil va rămâne pe aici. Cotaţia motorinei probabil va rămâne, şi Ucraina cere multă motorină, deci este cerere de motorină şi toate statele importă motorină”, a subliniat Popescu.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#pret benzina, #benzinarie, #combustibil, #motorina, #Lukoil, #Petrom , #analiza pret
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Barilul de petrol scade, dar ca de obicei la noi pretul la benzina