Președintele SUA l-a criticat pe Elon Musk spunând că a cumpărat o rețea socială care ”scuipă minciuni peste tot în lume”

Sambata, 05 Noiembrie 2022, ora 08:43
3805 citiri
Președintele SUA l-a criticat pe Elon Musk spunând că a cumpărat o rețea socială care ”scuipă minciuni peste tot în lume”
Președinetel SUA FOTO / Facebook The White House

Preşedintele american Joe Biden l-a criticat pe Elon Musk, afirmând că miliardarul a cumpărat o platformă de social media care ”scuipă minciuni peste tot în lume”, scrie CNN.

”Elon Musk merge şi cumpără o companie care scuipă minciuni peste tot în lume”, a declarat preşedintele SUA, vineri, la un eveniment de strângere de fonduri din Rosemont, Illinois, în apropiere de Chicago.

”Nu mai sunt editori în America”, a adăugat el.

Afirmaţiile lui Biden vin după informaţiile de vineri conform cărora Twitter a concediat mii de angajaţi ai companiei – o rundă drastică de reducere a costurilor care ar putea să reaşeze felul în care operează una dintre cele mai influente platforme din lume, la o săptămână după ce a fost achiziţionată de Musk.

Achiziţia a fost urmată rapid de relatări privind o creştere a comentariilor rasiste şi a discursului urii pe platformă şi mai multe companii de publicitate au suspendat campaniile pe Twitter în ultimele zile.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe Karine Jean-Pierre a declarat jurnaliştilor, tot vineri, că Biden a fost ”tranşant în ceea ce priveşte importanţa ca platformele de social media să continue să facă paşi spre a reduce discursul urii şi dezinformarea”.

”Această convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook şi la orice altă platformă de social media unde utilizatorii pot răspândi dezinformări”, a adăugat ea.

Cu scurt timp înainte de anunţarea achiziţiei, săptămâna trecută, Musk a redactat o scrisoare deschisă încercând să asigure companiile de publicitate că nu vrea ca reţeaua socială să devină un loc de ”ceartă generală”.

Vineri dimineaţă, el a scris că Twitter a înregistrat o ”scădere drastică a veniturilor”, pe care a pus-o pe seama ”grupurilor de activişti care pun presiune pe publicitari”, şi ulterior s-a referit la concedieri afirmând că ”din nefericire nu există altă opţiune când compania pierde 4 milioane de dolari pe zi”.

Angajaţilor care pleacă li s-au oferit salarii compensatorii pe trei luni, a scris el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Noi probleme grave descoperite la mașinile electrice. Mii de autoturisme, chemate urgent în service
Mașinile electrice ale lui Elon Musk se confruntă cu noi probleme. 3.878 de vehicule Cybertruck au fost rechemate în service, pentru a repara pedala de accelerație. Potrivit oficialilor...
#presedintele SUA, #Elon Musk, #retea sociala, #Twitter, #minciuni, #lume , #SUA