Un preot a fost atacat cu un cuţit într-o biserică din Nisa. O călugăriță care a reușit să-i smulgă cuţitul agresorului a fost și ea rănită

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 13:27 2286 citiri
Biserica în care a avut loc atacul nouvelobs.com

Un preot a fost atacat cu un cuţit într-o biserică din Nisa, în sudul Franţei, a anunţat duminică, 24 aprilie, pe Twitter ministrul de interne francez Gerald Darmanin, transmite Reuters.

Viaţa preotului nu este în pericol şi atacatorul a fost arestat, a precizat ministrul.

Atacul s-a produs în timp ce francezii votează în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, între preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron şi lidera extremei drepte Marine Le Pen.

Un deputat conservator din regiune, Eric Ciotti, a menţionat pe Twitter că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene, iar o călugăriţă a reuşit să-i smulgă cuţitul atacatorului, deşi a fost la rândul ei rănită.

"Extraordinar curajul surorii Marie-Claude, care a intervenit în timp ce atacatorul continua să-l înjunghie pe părintele Christophe", a scris Ciotti.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a afirmat la rândul său într-un mesaj pe Twitter că atacatorul este "instabil mintal"

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News