Număr impresionant de candidaturi la Premiul Nobel pentru Pace, pe fondul războiului din Ucraina

Marti, 01 Martie 2022, ora 19:25
4020 citiri
Număr impresionant de candidaturi la Premiul Nobel pentru Pace, pe fondul războiului din Ucraina
Numele lor vor rămâne secrete timp de cel puţin 50 de ani FOTO Youtube Nobel Prize

343 de candidaturi la Premiul Nobel pentru Pace au fost depuse pentru 2022, în contextul în care războiul din Ucraina atrage atenția întregii planete, a anunţat marţi, 1 martie, Institutul Nobel din Norvegia.

Candidaturile, al căror număr este totuşi mai mic decât recordul de 376 înregistrat în 2016, sunt împărţite între 251 de persoane şi 92 de organizaţii, a precizat Institutul Nobel.

Numele lor vor rămâne secrete timp de cel puţin 50 de ani.

Data închiderii candidaturilor depuse de mii de persoane care au acest drept - de la parlamentari şi miniştri din toate ţările, la foşti laureaţi sau unii profesori universitari - a fost 31 ianuarie.

Invazia rusă din Ucraina a început după data respectivă, la 24 februarie, însă este posibil ca acest conflict să fi influenţat lista de candidaţi, deoarece cei cinci membri ai Comitetului Nobel au de asemenea posibilitatea de a face propriile propuneri la prima lor reuniune, care a avut loc luni.

Deşi Institutul Nobel păstrează secretă identitatea candidaţilor, cei care fac propunerile pot să dezvăluie numele favoriţilor lor.

În acest an, printre propunerile vehiculate se numără apărătorii drepturilor omului din Myanmar, opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia, Papa Francisc sau activişti ai cauzei climatice şi ecologice precum tânăra Greta Thunberg sau venerabilul David Attenborough.

Un deputat al dreptei populiste norvegiene a anunţat de asemenea sâmbătă, fără îndoială prea târziu pentru acest an, că vrea să îl propună pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la Premiul Nobel pentru Pace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Depozit de combustibil din Rusia, în flăcări. A fost lovit de o dronă ucraineană
Depozit de combustibil din Rusia, în flăcări. A fost lovit de o dronă ucraineană
Guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei a anunţat sâmbătă că o dronă ucraineană a lovit în timpul nopţii trecute un depozit de combustibil, provocând un incendiu, în timp ce un...
#Premiu Nobel Pace, #numar marit, #candidati, #razboi Ucraina , #Nobel