Premii César onorifice la gala din 23 februarie

Sambata, 20 Ianuarie 2024, ora 16:57
1220 citiri
Premii César onorifice la gala din 23 februarie
Foto: Arhiva

Cineastul Christopher Nolan şi actriţa şi regizoarea Agnès Jaoui vor primi fiecare câte un premiu César onorific pentru cariera lor, în cadrul celei de-a 49-a ceremonii de decernare a premiilor César, care va avea loc în 23 februarie la Paris, au anunţat vineri organizatorii.

Regizorul Christopher Nolan, în vârstă de 53 de ani, a avut succes cu filmele "Dunkirk", "Interstellar", "Inception".

"Cea mai recentă capodoperă a sa, "Oppenheimer", un adevărat fenomen mondial, a fost apreciată de critici şi de public deopotrivă pentru estetica vizuală revoluţionară", a precizat într-un comunicat de presă Académie des César, care acordă în fiecare an aceste premii cinematografice.

Agnès Jaoui, o "artistă completă" cu o carieră de patruzeci de ani, cu cinci lungmetraje în regie, printre care "Le Goűt des Autres" (2000), a interpretat, de asemenea, circa cincizeci de roluri pe ecran ("Smoking/No Smoking" şi "On connaît la chanson" cu Alain Resnais, "Un Air de Famille" cu Cédric Klapisch...).

"În teatru, în 1987, cariera ei a luat cu adevărat avânt şi a fost marcată pentru totdeauna: acolo l-a întâlnit pe Jean-Pierre Bacri. Între ei s-a produs o adevărată fuziune creatoare, care a dat naştere la numeroase piese de teatru şi filme de succes", subliniază Academia des César într-un alt comunicat. Ei au fost unul dintre cele mai celebre cupluri din cinematografie şi vor rămâne apropiaţi până la moartea lui Bacri, în 2021.

Agnès Jaoui este "artista cea mai premiată la Premiile César, cu şase statuete", se mai arată în comunicat.

Ea va juca, de miercuri, într-o altă comedie, "Le dernier des juifs".

În 2020, ea s-a pronunţat împotriva sexismului şi misoginismului, povestind abuzurile suferite în copilărie.

Nominalizările la César urmează să fie anunţate miercuri Filmul "Anatomie d'une chute", care a câştigat Palme d'Or la Festivalul de la Cannes (sud-estul Franţei) în mai, este favorit.

Membrii Academiei vor avea la dispoziţie o lună pentru a vota, înainte ca ceremonia să aibă loc în 23 februarie, la Olympia.

Seara, care este adesea prilej de proteste politice sau sociale, va fi, de asemenea, o bornă pentru noul ministru francez al Culturii Rachida Dati.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#premiile Cesar, #christopher nolan, #onorific , #stiri vedete