Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre evaluarea miniștrilor. Criteriile după care se va ține cont

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 07:36 1981 citiri
Premierul Româniai Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Nicolae Ciuc[

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la preluarea mandatului a convenit ca după primele șase luni să realizeze o evaluare a fiecărui ministru. Printre criterii se regăsește îndeplinirea prevederilor din programul de guvernare și jaloanele din PNRR.

Într-un interviu pentru Radio România Actualități, șeful Executivului a mai adăugat că fiecare ministru va fi evaluat în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sectoriale, conform portofoliului, stabilite prin Programul de guvernare.

”Deci, în primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin Programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la 6 luni pentru că asta ar însemna să discutăm de luna iunie când eram în prin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al 2-lea şi în felul acesta am am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia finală pe evaluarea fiecărui ministru în parte”, a afirmat premierul.

Acesta a precizat că şi integritatea miniştrilor este luată în calcul: ”Integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor şi reacţia de astăzi a fost una pe măsură, domnul ministru Chesnoiu prezentându-şi demisia pe care am aprobat-o fără echivoc, urmând să se deruleze procedurile la nivelul Guvernului privind nominalizarea unui ministru interimar în perioada următoare, până când va fi o decizie politică privind înlocuirea domniei sale”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Karlos
rank 2
Romanii ies in strada pentru evaluarea lui Ciuca 50 de bani
U-S-A
rank 1
Pana la urma Ciuca i-l plagiaza pe Citu cu evaluarea miniștrilor