Premierul slovac şi preşedinta Comisiei Europene merg la Kiev pentru o întâlnire cu Zelenski

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 17:23 1489 citiri
Ursula von der Leyen FOTO Comisia Europeană / Facebook

Premierul slovac Eduard Heger se va deplasa joi, 7 aprilie, la Kiev, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează miercuri TASR.

După şedinţa de guvern săptămânală, şeful executivului slovac a anunţat că va călători la Kiev joi noaptea.

Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că Ursula von der Leyen şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell se vor întâlni cu Vladimir Zelenski la Kiev în această săptămână.

''Întâlnirea (de la Kiev) va avea loc înaintea evenimentului 'Stand Up For Ukraine' care urmează să se desfăşoare sâmbătă la Varşovia'', a spus Mamer.

Săptămâna trecută, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a vizitat Ucraina. Cu acel prilej, ea a exprimat disponibilitatea Uniunii Europene de a contribui la reconstrucţia ţării după invazia rusă.

Premierii Republicii Cehe, Poloniei şi Sloveniei au vizitat Ucraina în luna martie, ajungând la Kiev cu trenul în semn de solidaritate cu ucrainenii nevoiţi să-şi părăsească propriile cămine din cauza agresiunii militare ruse.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News