Cine e noul premier propus de Claudiu Târziu din partea AUR: admirator al mareșalului Antonescu și fost angajator al lui George Simion

Duminica, 13 Februarie 2022, ora 14:22 12985 citiri
Marius Lulea (stânga) îl compara pe mareșalul Antonescu cu victimele comunismului FOTO Facebook / Marius Lulea

După ce s-a distanțat de Călin Georgescu, copreședintele AUR, Claudiu Târziu, l-a propus pe Marius Lulea pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care AUR va ajunge la putere. Însă Lulea rezonează total cu Călin Georgescu când vine vorba de admirația pentru mareșalul Antonescu, deși, din punct de vedere juridic, fostul șef al statului român din Al Doilea Război Mondial e considerat criminal.

”În funcția de premier ar putea să facă față foarte bine colegul nostru Marius Lulea, președinte fondator al partidului, în prezent vicepreședinte, se ocupă de organizația oamenilor de afaceri din partid. Este un om foarte rațional, tată de cinci copii, deci foarte responsabil, romano-catolic, deci are toate calitățile și profesionale, și morale, a spus Claudiu Târziu, în emisiunea Insider politic, de la Prima TV.

Marius Lulea este autorul unei cărți despre mareșalul Ion Antonescu. „O extraordinară carte în care se analizează fapte imputate mareșalului Ion Victor Antonescu, cel care a condus România în lupta împotriva cotropitorului bolșevic”, este prezentată cartea pe site-ul Centrului Pentru Cultură, Istorie și Educație.

În urmă cu trei ani, Marius Lulea, într-un text publicat pe blogurile Adevărul, îl compara pe mareșalul Antonescu cu victimele comunismului. ”Din punct de vedere juridic, mareşalul Ion Victor Antonescu este la momentul de faţă considerat > . Nici o hotărâre judecătorească ulterioară nu a anulat această încadrare, asta deşi tribunalul care a luat această decizie nu avea nici o competenţă legală pentru a face acest lucru. De altfel, pe acelaşi model, zeci de mii de buni români au fost ulterior condamnaţi la moarte sau aruncaţi în temniţele comuniste unde şi-au găsit moartea”, scria Lulea.

Acesta a scuzat și asocierea lui Antonescu cu Mișcarea Legionară, menționând că „trebuie făcută o distincţie clară între Mişcarea Legionară dinainte de moartea Căpitanului şi cea de după, când la conducerea acesteia a apărut agentul nazist Horia Sima şi care a deturnat mişcarea cu ajutorul Germaniei”.

Marius-Dorin Lulea este de profesie inginer și deține, din 2006, SC Ideal Proiect Architecture Engineering SRL. Lulea a fost patronul lui George Simion – actualul copreședinte AUR a lucrat la firma de construcții patronată de Lulea, de unde a câștigat, în 2019, 38.000 de lei (3.200 lei pe lună). Lulea a mai lucrat cu George Simion și la Platforma Unionistă Acţiunea 2012, care milita pentru unirea României cu Republica Moldova.

În momentul în care a fost exclusă din AUR, senatoarea Diana Șoșoacă a acuzat că toți membrii formațiunii din provincie ar fi fost obligați să doarmă la hotelul lui Marius Lulea atunci când sosesc în Capitală.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News