Prelevare de organe la Spitalul Judeţean Bacău de la o pacientă de 31 de ani care a suferit leziuni cerebrale grave în urma unui accident rutier

Sambata, 30 Aprilie 2022, ora 19:34 2065 citiri
Operația are loc la spitalul din Bacău

Medicii Spitalului Judeţean Bacău coordonează, sâmbătă, o prelevare de organe de la o pacientă de 31 de ani care a suferit leziuni cerebrale grave în urma unui accident rutier.

”Un tragic accident de circulaţie a făcut ca o femeie în vârstă de 31 de ani din Bacău sa ajungă la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu leziuni cerebrale severe. În urma efectuării tuturor testelor necesare de către echipa de transplant coordonată de dr. ATI Bianca Purcărin, pacienta a devenit eligibilă pentru o potenţială acţiune de prelevare”, a transmis, sâmbătă, Spitalul Judeţean Bacău.

Sursa citată a precizat că operaţia a început în jurul orelor 13.00.

Echipe de medici venite din Iaşi prelevează ficatul, rinichii şi corneea pentru a putea ajunge la pacienţi aflaţi pe lista de transplant şi a căror viaţă atârnă de speranţa că vor primi organul de care au nevoie. Ne exprimăm regretul şi condoleanţele familiei îndurerate şi mulţumim că a înţeles nevoia şi importanţa prelevării de organe”, au mai transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com