Tariceanu cere comisie pentru evaluarea democratiei: Desfiintarea DNA, amnistia si gratierea, din nou pe agenda?

Luni, 08 Iunie 2015, ora 20:4912856 citiri
Tariceanu cere comisie pentru evaluarea democratiei: Desfiintarea DNA, amnistia si gratierea, din nou pe agenda?

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a reactionat dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus infiintarea unei comisii pentru evaluarea statului de drept.

"Tariceanu anunta infiintarea unei Comisii parlamentare speciale pentru 'evaluarea democratiei' prin care sa cheme la ordin puterea judecatoreasca si Curtea Constitutionala.

Mizele care se joaca astazi nu privesc doar persoana domnului Ponta, Sova sau a altora. Miza este ordinea constitutionala si democratia in Romania. Exista un risc imediat si concret ca aceasta comisie a domnului Tariceanu sa readuca pe masa Guvernului sau a majoritatii PSD din Parlament solutii disperate pentru a scapa de lege: desfiintarea DNA, dezincriminarea unor infractiuni, amnistia si gratierea, modificarea Codului penal sau Codului de procedura penala si, nu in ultimul rand, cresterea presiunii politice pe institutiile judiciare.

PNL este garant al independentei Justitiei si al instrumentelor institutionale sau legale anticoruptie. Stiu ca romanii nu mai au incredere mare in partide sau politicieni. Dar eu si PNL nu vom renunta sa dam toate garantiile posibile ca statul de drept in Romania, independenta Justitiei trebuie sa ramana o realitate. Independenta Justitiei nu este negociabila cu nimeni si pentru nimic", sustine Catalin Predoiu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cu Ponta urmarit penal, Tariceanu face comisie pentru evaluarea democratiei in Romania

Luni, Calin Popescu Tariceanu a spus ca a propus la CEx al PSD crearea unei comisii parlamentare in care sa se evalueze democratia, prin evaluarea statului de drept.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News