Sunt aliati, dar actioneaza diferit: Ce spune PDL de votul PNL pe demisia lui Basescu

Joi, 26 Iunie 2014, ora 18:17
3204 citiri
Sunt aliati, dar actioneaza diferit: Ce spune PDL de votul PNL pe demisia lui Basescu

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a comentat, joi, faptul ca PDL si PNL au votat in mod diferit declaratia din Parlament privind demisia presedintelui Traian Basescu.

Liderul democrat-liberal a spus ca PDL si PNL sunt "doua partide diferite, cu politici diferite", dar ca "dupa fuziune vor merge pe o singura voce", transmite

Mediafax.

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu: Boicot, biletele roz si "USL traieste!"

"Nu va ascund ca ma preocupa votul dat ieri (miercuri - n.red.) de catre PNL, dar in acelasi timp trebuie sa tineti cont de faptul ca suntem inca doua partide diferite, cu politici diferite.

Eu ceea ce sper este ca in procesul de fuziune sa armonizam aceste politici, astfel incat sa consolidam institutiile anticoruptie, sa consolidam independenta justitiei si va asigur ca PDL nu-si va trada crezul sau si politica sa euroatlantica pentru independenta justitiei, pentru statul de drept", a declarat Catalin Predoiu.

De asemenea, acesta a adaugat ca procesul de fuziune dintre cele doua partide "va dura" si implica "discutii". Totodata, intrebat daca a existat o discutie intre cele doua partide inainte de votul din Parlament, Predoiu a spus ca nu a participat la o astfel de discutie.

"Ce s-a intamplat ieri in Parlament demonstreaza ca Ponta si valetul sau politic Tariceanu sunt gata sa sacrifice prestigiul Romaniei pentru scopuri politice. Transmiterea declaratiei coruptilor din Parlament catre cancelariile occidentale echivaleaza cu externalizarea unui banal conflict politic intern", a mai declarat Catalin Predoiu.

Parlamentul cere demisia lui Basescu: Declaratia, trimisa membrilor Consiliului European

Nu in ultimul rand, Catalin Predoiu a comentat declaratia prin care Crin Antonescu a spus ca ar fi dispus sa candideze la alegerile prezidentiale, daca i s-ar cere, remarcand ca aceasta se contrazice ceea ce a declarat anterior fostul lider liberal.

Parlamentul a votat, miercuri, o declaratie prin care se cere demisia presedintelui Traian Basescu, ca urmare a scandalului de coruptie in care fratele sau a fost arestat.

PMP si PDL nu au luat parte la sedinta, iar plenul comun al celor doua Camere a adoptat declaratia cu 344 de voturi "pentru", 17 abtineri si niciun vot "impotriva".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Catalin Predoiu PDL PNL parlament, #vot demisie Basescu Parlament, #PNL Parlament demisie presedinte , #PDL