Sova, acuzat ca da pe gratis Aeroportul Timisoara: E ilegal

Vineri, 16 Mai 2014, ora 18:49
2750 citiri
Sova, acuzat ca da pe gratis Aeroportul Timisoara: E ilegal
Foto: Arhiva

Primvicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, sustine ca Guvernul se pregateste sa transfere gratuit cea mai mare parte a actiunilor detinute la Aeroportul Timisoara catre consiliul judetean prin incalcarea legii, la fel ca si in cazul Portului Constanta.

"Ministerul Transporturilor, condus de domul Dan Sova, bunul prieten al lui Victor Ponta, pregateste o noua Hotarare de Guvern prin care sa transfere gratuit 80% din actiunile detinute la Aeroportul Timisoara catre Consiliul Judetean Timis. CJ Timis este condus de Titu Bojin, un apropiat al lui Ilie Sarbu, socrul premierului. In curand Ministerul Transporturilor o sa ramana fara domeniu de activitate.

Ca si in cazul Portului Constanta le atrag atentia domnilor Ponta si Sova ca transferul gratuit de actiuni printr-o Hotarare de Guvern este ilegala. Ii cer premierului sa nu transforme Guvernul intr-un grup infractional organizat", se arata intr-o declaratie de presa remisa Ziare.com.

In urma cu doua saptamani, fostul ministru al Justitiei declara ca Guvernul pregateste un "jaf" la portul Constanta, prin transferarea gratuita a unui numar de actiuni care face ca statul sa piarda pachetul majoritar, avertizandu-l pe premierul Ponta ca daca semneaza hotararea de guvern care are doar avize negative de la Ministerul Transporturilor "ajunge la puscarie".

Predoiu, catre Ponta: Va avertizez, ca jurist - daca semnati, ajungeti la puscarie!

Guvernul a decis sa continue demersul, asteptand doar acceptul Comisiei Europene privind transferul pachetului de actiuni prin care statul pierde Portul Constanta.

In replica, Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare a anuntat ca saptamana viitoare organizeaza proteste si ele vor continua pana cand se va renunta la procedura de transfer a 13 la suta din actiunile portului catre Consiliul Local Constanta.

Proteste la Constanta: Angajatii portului contesta transferurile catre Primarie

Mircea Burlacu, seful FNSP, a declarat ca operatorii portuari au avut recent o intalnire cu ministrul Transporturilor, Dan Sova, caruia i-au solicitat sa le explice motivul acestui transfer de actiuni, raspunsul lui Sova fiind ca decizia este una politica.

Liderul de sindicat a mai precizat ca majoritatea porturilor din Europa sunt detinute de stat, cu doua exceptii, Rotterdam si Hamburg. Mircea Burlacu a afirmat ca operatorii portuari au solicitat o intalnire cu premierul Victor Ponta pe aceasta tema, dar au fost refuzati.

C.B.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Predoiu Aeroport Timisoara Sova, #Ponta Aeroport Timisoara , #PDL