Revizuirea Constitutiei, respinsa de CCR - PDL: Antonescu sa-si dea demisia

Luni, 17 Februarie 2014, ora 16:44
1575 citiri
Revizuirea Constitutiei, respinsa de CCR - PDL: Antonescu sa-si dea demisia
Foto: dcnews.ro

Liderii PDL au atacat luni proiectul de revizuire a Constitutiei promovat de presedintele PNL, Crin Antonescu, si au cerut demisia acestuia, dupa ce Curtea Constitutionala a aratat ca multe amendamente sunt neconstitutionale.

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a aratat, potrivit B1 Tv care citeaza Mediafax, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, "promoveaza o revizuire a Constitutiei prin incalcarea Constitutiei", in timp ce senatorul PDL Traian Igas, crede ca "astazi presedintele Senatului este primul responsabil si trebuie sa isi dea demisia din functia detinuta".

Catalin Predoiu a declarat ca demontarea de catre CCR a proiectului de revizuire a Constitutiei arata "lipsa de profesionalism a membrilor Comisiei". Prim vicepresedintele PDL a dat ca exemplu de articol corect in actualul text constitutional faptul ca presedintele Romaniei poate desemna premierul.

"Presedintele Romaniei este ales prin vot universal, egal, direct si secret si este persoana care in urma scrutinului se bucura de cea mai mare legitimitate politica si aceasta legitimitate politica a functiei trebuie compensata cu atributii pe masura. Textul constitutional prezent privind modul de desemnare a premierului este corect in opinia noastra", a spus Predoiu.

Senatorul PDL Traian Igas crede ca USL a suferit o mare infrangere, prin respingerea unuia dintre marile obiective ale guvernarii sale, un proiect viabil de revizuire a Constitutiei.

"Unul dintre cele mai mari obiective asumate de USL a fost demontat de Curtea Constitutionala pe baza celor 25 de articole neconstitutionale regasite in textul de revizuire transmis de comisia prezidata de Crin Antonescu", a declarat Igas pentru aradon.ro, spunand ca presedintele PNL este o victima a premierului Victor Ponta.

"Victor Ponta i-a facut loc dar i-a facut si program colegului sau de alianta: o constitutie golita de atribute pentru viitorul presedinte al Romaniei, pe langa celelalte prevederi care aduceau atingere justitiei. Un troc pe gustul ambilor presedinti ai USL, trecerea Constitutiei contra functiei de presedinte al tarii, cu sustinerea USL. Ba mai mult, Victor Ponta s-a delimitat de orice posibil esec atunci cand a transmis public faptul ca revizuirea Constitutiei este atributul lui Crin Antonescu", a declarat senatorul PDL.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins saptamana trecuta proiectul USL de revizuire a Constitutiei, declarand neconstitutionale 26 de articole si alineate.

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#lideri PDL demisie Antonescu Constitutie, #Predoiu Igas demisie Antonescu, #Predoiu Igas esec proiect Constitutie , #PDL