Razboiul declaratiilor in alianta PNL-PDL: Corina Cretu, marul discordiei

Joi, 04 Septembrie 2014, ora 10:52
5110 citiri
Razboiul declaratiilor in alianta PNL-PDL: Corina Cretu, marul discordiei

Corina Cretu, nominalizarea premierului Victor Ponta pentru functia de comisar european, se pare ca a devenit marul discordiei in ACL.

Liberalul Sorin Frunzaverde il numeste pe Catalin Predoiu "un candidat zecimal", dupa ce democrat-liberalul i-a reprosat ca a sustinut-o pe Corina Cretu pentru functia de comisar european, fara sa se consulte cu liderii ACL.

"Am aflat de declaratiile domnului Catalin Predoiu. In mod normal, ar fi trebuit sa imi dea un telefon si sa ma intrebe in ce a constat declaratia mea, asa cum a facut-o Anca Boagiu. Asa era firesc.

Nu ne surprinde ca domnul Predoiu nu stie ce se intampla la Bruxelles sau in zona politicii europene. In alta ordine de idei, nu este nimeni de vina ca domnul Predoiu nu este candidatul la presedintia Romaniei din partea noastra. Candideaza domnul Klaus Iohannis pentru ca are cele mai mari sanse. (...) In egala masura, nu ar trebui sa ma surprinda afirmatia domnului Predoiu. Este afirmatia unui candidat cotat la 2% in sondaje, un candidat zecimal, care nu putea sa reprezinte in alegeri Dreapta Romana. Aici ar trebui cautata motivatia reala a afirmatiilor lui Catalin Predoiu", a scris pe Facebook Sorin Frunzaverde.

Opozitia acuza: Corina Cretu, desemnata ilegal de Ponta. Credibilitatea lui Junker ar fi afectata

Replica lui Frunzaverde a venit in contextul in care Predoiu le-a cerut, tot pe Facebook, lui Sorin Frunzaverde si Ramonei Manescu, sa se consulte cu conducerea Aliantei Crestin Liberale inainte de a-si declara sprijinul pentru Corina Cretu.

"Trei lideri ACL au precizat o pozitie critica foarte clara fata de conduita lui Ponta in chestiunea propunerii comisarului european din partea Romaniei. Este vorba de co-presedintele Blaga, de vicepresedintele PPE, dna Boagiu si de subsemnatul.

Declarand intempestiv si de 'capul lor' sprijin pentru socialista Corina Cretu, dl Frunzaverde si dna Manescu il valideaza indirect pe Ponta. Eu nu sunt de acord cu aceasta pozitie a lor. Daca unii ies la atac la Ponta si altii joaca la 'ofsaid', pretextand constructivismul politic, o sa ajungem in sant", a scris Predoiu pe reteaua de socializare.

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu declarase, intr-un interviu pentru Calea Europeana, ca Romania trebuie sa isi uneasca toate eforturile pentru a avea succes in negocierile pentru desemnarea candidatului la functia de comisar european.

"Corina Cretu este un europarlamentar respectat in Europa. Chiar daca astazi partidele din care facem parte sunt in competitie interna, nu cred ca este bine sa actionam impotriva interesului reprezentarii Romaniei in Uniunea Europeana. Doamna Cretu a demonstrat profesionalism in activitatea de europarlamentar, este prima femeie din Romania care ar putea deveni comisar european si merita sustinera tuturor fortelor politice interne, in aceasta etapa", a declarat Ramona Manescu.

Europarlamentarul Corina Cretu este a doua nominalizare a Romaniei pentru a ocupa una dintre cele 28 de functii de comisar european, potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene.

Ce portofoliu ar putea primi Romania in cadrul Comisiei Europene

Romaniei i-ar putea reveni portofoliul de Cooperare Internationala si Ajutor Umanitar in cadrul noii Comisii Europene.

Potrivit unui draft obtinut de Euractiv, in dreptul acestui portofoliu sunt trecute ambele nume ale celor doi candidati propusi de Romania: Dacian Ciolos si Corina Cretu. Anterior, se speculase in presa ca europarlamentarul PSD, care este si vicepresedinte al Parlamentului European, ar urma sa primeasca portofoliul Politicii Regionale, urmand sa gestioneze politica de coeziune si fondurile europene.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Catalin Predoiu cearta Frunzaverde, #scadal ACL Corina Cretu, #Corina Cretu nominalizare Comisia Europeana , #PDL