Predoiu: Victor Ponta a "spart" geamul masinii lui Daniel Barbu

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 08:38
2152 citiri
Predoiu: Victor Ponta a "spart" geamul masinii lui Daniel Barbu
Foto: Digi24

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca, in viziunea sa, Victor Ponta este autorul moral pentru distrugerea lunetei masinii ministrului Daniel Barbu, pentru ca nu a initiat un dialog cu protestatarii.

"Va spun eu cine a spart geamul masinii. Domnul Ponta l-a spart. Pentru ca aceasta lipsa de dialog echivaleaza cu tensionarea relatiilor de acolo din strada, intre oameni. Echivaleaza cu ridicarea tensiunii in piata si era inevitabil sa nu degenereze. Asta nu e o scuza pentru cei care au facut gestul in sine, dar exista in drept, si domnul Ponta e jurist, o teorie a cauzalitatii.

Trebuie sa iei din piatra in piatra, din fapta in fapta, fiecare actiune si sa vezi care a fost mobilul, care a fost declansatorul lantului de cauze. Si declansatorul a fost atitudinea premierului. In mod simbolic, piatra care a spart geamul a fost proiectata chiar de la Guven. Si domnul Barbu are aceeasi parte de vina. Nici el nu a discutat cu protestatarii, a fost la televizor, i-a jignit. O atitudine halucinanta pentru un om de cultura", a spus Catalin Predoiu, la Digi24.

Mai mult, prim-vicepresedintele PDL a declarat ca, daca ar fi la guvernare, ar fi purtat un dialog cu reprezentantii protestatarilor.

"Sunt si eu foarte curios ce rezultat o sa aiba aceasta comisie parlamentara. Abia astept. Daca am fi la guvernare, am cere imediat un dialog cu protestatarii, bineinteles, prin reprezentanti, nu cu toata lumea odata. Este absolut normal sa discuti cu oricine te critica. Poti sa ai surpriza sa constati, in urma discutiilor, ca lamuresti o parte din umbre, ca ii convingi pe o parte din ei sa astepte rezultatele comisiei de ancheta", a mai spus Catalin Predoiu.

In seara de 17 octombrie, ministrul Daniel Barbu a fost tinta unui protest organizat in centrul vechi al Bucurestiului fata de acordul dat de acesta din partea ministerului pe care il conduce pentru proiectul de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana. Protestatarii au inconjurat masina ministrului mai multe minute, timp in care au strigat lozinci si au aruncat pe masina bancnote false cu chipul oficialului. La un moment dat, luneta masinii s-a spart in bucati. In urma incidentului, s-a inceput urmarirea penala pentru ultraj impotriva lui Claudiu Craciun, unul dintre liderii miscarii Rosia Montana.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Catalin Predoiu Ponta luneta Barbu, #Predoiu Ponta autor moral vandalizare masina, #Predoiu dialog protestatarii , #PDL