Predoiu: Trebuie sa uitam de vremurile in care Cotroceniul facea si desfacea

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 18:32 2407 citiri
Foto: Facebook/ Catalin Predoiu

In cazul in care Klaus Iohannis va deveni presedintele Romaniei, democrat-liberalii trebuie sa uite de vremurile in care directia politica era decisa la Palatul Cotroceni si sa-si asume responsabilitatea deciziilor in noul partid format impreuna cu PNL, a afirmat sambata, la Pitesti, prim-vicepresedintele Aliantei Crestin-Liberale (ACL) Catalin Predoiu.

"Faptul ca domnul Iohannis va fi un presedinte echidistant inseamna, implicit, ca ramane sa ne organizam mai departe, pentru a cuceri puterea in 2016, daca nu si mai devreme (...). Trebuie sa uitam, mai ales cei care venim din PDL, de vremurile in care Cotroceniul facea si desfacea, in care rezolva problemele, in care crea majoritatile. Cu alte cuvinte, sta pe umerii nostri o responsabilitate foarte mare de a pregati cucerirea puterii, cucerirea guvernarii si dupa alegerile prezidentiale", a spus Predoiu, in discursul tinut la scoala politica a femeilor din ACL.

El si-a exprimat totodata convingerea ca Iohannis isi va respecta, ca presedinte, angajamentul de a actiona doar in limitele conferite de Constitutie.

"Domnul Iohannis deja, in discursurile sale, a proiectat tipul de presedinte pe care doreste sa-l contureze odata ce va dobandi mandatul - un presedinte echidistant, un presedinte arbitru, un presedinte care va respecta Constitutia. Si eu cred ca e normal sa fie asa, asa cere spiritul Constitutiei, si sunt convins ca domnul Klaus Iohannis va face ceea ce spune. (...) Sunt convins ca domnul Iohannis va fi un bun presedinte", a afirmat Catalin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News