Predoiu: Sondajele despre prezidentiabilul PDL-PNL trebuie reluate o data pe luna

Joi, 31 Iulie 2014, ora 17:14 2967 citiri

Propunerea PDL pentru alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, este de parere ca trebuie reluate cercetarile sociologice pentru desemnarea candidatului Aliantei Crestin Liberale in lunile ramase pana la inceperea campaniei pentru Cotroceni.

Intrebat in ce stadiu se afla sondajele in baza carora va fi desemnat candidatul PDL-PNL la presedintie, prim-vicepresedintele democrat-liberal a raspuns: "Cred ca cercetarea in teren a inceput deja".

"Sondajele vor fi gata la inceputul lunii august. Vor fi doua sondaje. CSOP va face sondajele de opinie pentru PDL. Nu as vrea sa dezvalui cine face sondajul pentru PNL. Ii las pe liberali sa faca acest lucru daca doresc", a spus Catalin Predoiu, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

La observatia ca sondajele de pana acum il dau pe presedintele PNL, Klaus Iohannis, in fata sa, Predoiu a afirmat: "Pana acum, sondajele ii dadeau castigatori pe domnul Crin Antonescu, pe domnul Mihai Razvan Ungureanu. Deocamdata, ei nu mai exista pe tabela".

Iohannis sau Predoiu? Alege candidatul Dreptei - Sondaj Ziare.com

"Cred ca aceste sondaje trebuie reluate la un moment dat. Este normal sa facem o masuratoare o data pe luna. Sunt voci chiar in PNL care sustin ca trebuie sa reluam sondajele. Situatia s-a mai clarificat. Adversarul a fost desemnat: Victor Ponta.

Trebuie sa luam in calcul si modul in care se va desfasura campania, ce candidat isi doresc romanii. Noi, PDL, facem deja o cercetare pe aceasta tema. Trebuie sa avem si o anticipare a urmatoarelor confruntari directe intre Victor Ponta si candidatul nostru", a explicat Catalin Predoiu.

Predoiu promite ca pana la sfarsitul lui august va sta foarte bine in sondaje

Acesta a afirmat ca nu-l vede presedinte al Romaniei pe Victor Ponta si ca, indiferent ce candidat al Dreptei ajunge in turul doi, "toata lumea va veni in spatele lui": "Esential este sa nu ajunga Victor Ponta la Palatul Cotroceni".

De asemenea, Catalin Predoiu a subliniat ca, daca el va fi candidatul PDL-PNL la alegerile prezidentiale si va ajunge in turul doi, va avea un dialog cu toate fortele de centru-dreapta pentru a-l invinge pe Victor Ponta, inclusiv cu Partidul Miscarea Populara.

Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PDL a explicat care sunt obiectivele sale daca va ajunge presedinte: "Revigorarea IMM-urilor, consolidarea economiei, a Justitiei, a Educatiei si a Sanatatii, bani europeni si bani americani in Romania, proiecte de infrastructura duse pana la capat".

Predoiu iese la atac: Campania mea e platita de mine. Cine plateste pentru Ponta?

Candidatul Aliantei Crestin Liberale la alegerile prezidentiale urmeaza sa fie anuntat in jurul datei de 5 august, iar pana atunci urmeaza sa fie organizate sondaje de opinie, atat de PDL, cat si de PNL, iar cel mai tarziu la data de 4 august se va incheia masuratoarea sociologica. Cei doi candidati ramasi in cursa pentru a fi prezidentiabilul PDL-PNL sunt Catalin Predoiu si Klaus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News