Predoiu: Programul votului in diaspora se poate prelungi. In mai putin de doua ore

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 17:31 5123 citiri

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a cerut Guvernului Ponta sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa prelungeasca procesul electoral in afara tarii, explicand ca acest lucru ar dura cel mult doua ore, astfel incat OUG sa intre in vigoare in timp util.

"Dureaza un sfert de ora sa stranga ministrii la Palat, jumatate de ora sa emita ordonanta si o ora cel mult sa o publice in Monitorul Oficial", a explicat prim-vicepresedintele PDL.

Totodata, Catalin Predoiu a precizat ca masura a fost adoptata cu succes cu ocazia referendumului pentru demiterea presedintelui, din vara anului 2012.

Diaspora voteaza - LIVE

"Vreau sa resping categoric dezinformarea prezentata de dna Firea, cu un filmulet care pretindea ca arata imagini de la o sectie din Londra. Erau de la Liverpool.

(...) Cerem Guvernului Romaniei sa emita OUG prin care sa prelungeasca procesul electoral. Acest lucru s-a mai intamplat in 2012, cu ocazia referendumului, exista un precedent. In plus, CCR, in jurisprudenta ei, a aratat ca procesul de consultare a poporului poate dura si doua zile", a declarat prim-vicepresedintele PDL, intr-o conferinta de presa.

"N-a vrut Guvernul sa faca sectii suplimentare, atunci sa prelungeasca programul celor existente", a mai spus Catalin Predoiu, care a precizat ca procesul poate fi prelungi pana la "o ora rezonabila", care poate fi 24 sau mai tarziu.

Azi alegem presedintele - LIVE

Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhulet, a anuntat, la ora 15.00, ca programul sectiilor de vot din diaspora nu se va prelungi, in ciuda cozilor kilometrice din strainatate.

Acesta a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca a primit aceasta solicitare si din partea ACL, dar a subliniat ca acest lucru nu este legal. "Textul legii este foarte clar in acest sens, programul este intre 7.00 si 21.00", a spus Muhulet.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News