Predoiu nu o va vota pe Florea la sefia Sectiei Speciale. Nu desfiinteaza SS fara consultare, dar nici asa nu o lasa

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 13:28
6856 citiri
Predoiu nu o va vota pe Florea la sefia Sectiei Speciale. Nu desfiinteaza SS fara consultare, dar nici asa nu o lasa
Foto: captura video

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu a anuntat joi, in prima conferinta de presa oragnizata de la preluarea mandatului, ca situatia Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala, va fi lamurita anul viitor.

Predoiu a spus ca in afara de dosarele controversate deschise de aceasta sectie, pe care le-a numit "cu destinatie", alte cazuri nu a investigat.

"Nu da semnal de alte cazuri de coruptie decat cele cu nume mari, cu destinatie", a spus Predoiu, intrebat de activitatea sectiei.

Intrebat de jurnalisti si daca, in cazul in care pe ordinea de zi a CSM va fi pusa din nou pe agenda numirea Adinei Florea la conducerea SS, Predoiu a spus ca votul sau va fi "categoric impotriva".

Amintim ca Adina Florea a castigat concursul pentru sefia SS, comisia de evaluare fiind formata din trei membri CSM: Lia Savonea si doua doamne judecator apropiate acesteia, Simona Marcu si Nicoleta Tint.

Rezultatul concursului trebuie insa validat in CSM, si astfel numirea Adinei Florea este blocata de multe luni, fiind amanata pana acum de sapte ori fie din lipsa de cvorum, fie pentru ca a fost egalitate la vot.

Catalin Predoiu a trimis o scrisoare in care le cere magistratilor din intreaga tara un punct de vedere legat de patru teme majore privind justitia din Romania: pensionarea anticipata a magistratilor, trecerea la completuri de apel formate din 3 judecatori, noul ciclu temporal de scolarizare la INM si daca se impune desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala.

Intrebat de jurnalisti ce va face daca, in urma acestei consultari, opiniile magistratilor sunt pentru mentinerea Sectiei, desi organismele internationale au recomandat desfiintarea ei, Predoiu a raspuns:

"Va fi un semnal importat de care voi tine cont, dar una este parerea magistratilor si alta cum a fost sectia structurata, trebuie regandita cel putin competenta, daca nu si alte lucruri. Inclusiv parlamentari care au sustinut aceasta sectie spun ca nu a fost bine infiintata si mai trebuie lucrat la ea.

Nu sunt judecator, nu fac judecata contabila, e vorba de un puls pe care doresc sa-l iau in sistemul judiciar. Deocamdata lucrurile nu sunt in regula acolo si nu o spun numai eu. Ce vreti, sa ne facem ca nu vedem acest lucru doar pentru ca in trecut niste procurori de la DNA au facut niste greseli? Le admitem si pe acelea, eu vreau sa vad tot adevarul".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Catalin predoiu desfiintare Sectie Speciala, #Adina Florea Sectie Speciala dosare dedicatie , #ministrul Justitiei