Predoiu: Nu candidez la europarlamentare, despre alegerile prezidentiale nu vorbesc inca (Video)

Luni, 19 August 2013, ora 16:45
2199 citiri
Predoiu: Nu candidez la europarlamentare, despre alegerile prezidentiale nu vorbesc inca (Video)
Foto:sud-est-forum.ro

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, luni, la Arad, ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile europarlamentare, precizand ca despre alegerile prezidentiale nu vorbeste inainte de a face un tur al filialelor judetene ale partidulu.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la PDL Arad, raspunzand unei intrebari, ca nu intentioneaza sa candideze la alegerile europarlamentare de anul viitor.

"Nu voi candida pentru europarlamentare", a spus Predoiu.

Apoi, el a fost intrebat daca va candida la alegerile prezidentiale, raspunzand ca despre prezidentiale nu vorbeste "inca", pana nu face un tur al filialelor judetene pentru a "face priza" cu partidul.

Referitor la partid, Predoiu a spus ca PDL intra "intr-un ritm alert de reconstructie, modernizare si intensificare a opozitiei fata de guvernarea USL".

"Facem eforturi sa construim alternativa la USL (...) In curand vom lansa guvernul de alternativa (...) Lista cu membrii va fi stabilita, probabil, peste cateva saptamani", a spus Predoiu.

Intrebat cum comenteaza afirmatia unui coleg de partid potrivit careia "la presedintie nu se ajunge de pe locul doi", Predoiu a declarat: "Eu vreau un PDL puternic, mult mai puternic decat e azi. Eu voi sustine cu toata energia pe cel care va castiga alegerile primare in PDL, inlcusiv pe Preda".

Intrebat, de asemenea, cum comenteaza afirmatia lui Adrian Papahagi - care i-ar fi transmis lui Predoiu ca "inainte de a fi locomotiva" trebuie sa dovedeasca faptul ca nu e "un simplu vagon" - el a raspuns ca "membrii PDL stabilesc pozitia fiecaruia in partid".

Liderul PDL, Vasile Blaga, a afirmat, sambata, la Baia Mare, ca nu ia in considerare o colaborare cu PNL pentru alegerile prezidentiale, intrucat acest partid este in alianta cu PSD, Crin Antonescu este desemnat candidat la Presedintie, iar PDL nu il sustine pentru functia de sef al statului.

Colegiul Director al PDL a stabilit, sambata, la Baia Mare, profilul candidatului partidului pentru functia de presedinte, acesta trebuind sa prezinte un proiect de tara, care sa se bazeze pe valorile familiei politice populare si "sa aiba dorinta, vointa, calitatile umane si profesionale implementarii proiectului".

Procedura de vot in cadrul partidului va fi stabilita de secretariatul general al partidului.

Vasile Blaga a declarat ca nu intentioneaza sa candideze la Presedintie, pentru ca isi respecta deciziile, considerand ca locul liderului partidului este in Modrogan.

Intrebat daca prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu ar putea fi unul dintre potentialii candidati ai partidului la prezidentiale, Blaga a spus ca acesta este "cel mai competent" din partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Predoiu candidat europarlamentare, #Predoiu prezidentiale , #PDL