Predoiu il contrazice pe Iohannis: Nu am stabilit nimic, PDL nu e un partid pe care sa-l atarni la butoniera

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 15:55
3287 citiri
Predoiu il contrazice pe Iohannis: Nu am stabilit nimic, PDL nu e un partid pe care sa-l atarni la butoniera
Foto: B1 Tv

Prim-vicepresedintele PDL si propunerea partidului pentru alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a spus ca nu a fost strabilit nici numele viitorului partid rezultat dupa fuziunea cu PNL, nici al candidatului la Presedintie.

"Discutiile pe tema fuziunii intre PDL si PNL abia au inceput. Nu este absolut nimic negociat si prestabilit. Nu este stabilit nici numele partidului, nici numele candidatului la Presedintie.

Daca negocierile intre PDL si PNL se vor solda cu succes, rezultatele vor fi ratificate ulterior de Conventia Nationala a PDL", a declarat Predoiu, duminica, intr-o conferinta de presa, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Unificarea dreptei, in pericol? Predoiu a aflat de la TV ca rezultatul fuziunii se va numi PNL

Va mai fi sau nu fuziune? Greii PDL il avertizeaza pe Iohannis: A facut primul pas spre esec!

Acesta a afirmat ca democrat-liberalii resping "categoric tonul de superioritate in dialogul cu PDL".

"PDL nu este un partid cu care sa te joci, nici unul pe care sa il atarni la butoniera. PDL nu este un partid pe care sa il jignesti fara consecinte. Se impune o resetare in discutiile cu PNL, iar aceasta inseamna ca prietenii din PNL sa revina la un limbaj care sa reflecte respect fata de PDL.

PDL este un partid care a scris o istorie pozitiva recenta in Romania, care a dus Romania in Uniunea Europeana, care a dat de doua ori presedintele Romaniei si a salvat statul de drept in 2012. Respectand sentimentele si opiniile colegilor liberali, pentru noi pedelistii denumirea PDL este la fel de prestigioasa ca si denumirea PNL", a declarat prim-vicepresedintele PDL.

Predoiu a reamintit faptul ca PDL vorbeste despre o eventuala fuziune paritara, in cote egale, nu absorbtie: "Dar aceasta fuziune nu trebuie doar sa creeze un partid mai mare si mai puternic, ci trebuie sa insemne un salt calitativ in politica romaneasca".

Anunt bomba al lui Iohannis: PDL, de acord ca noul partid sa se numeasca PNL. Fuziunea a fost votata

Candidatul PDL la prezidentiale a mai declarat ca cel mai important lucru stabilit la Congresul PNL este apartenenta acestuia la PPE.

"Nu exista nicio intelegere cu PPE cu privire la candidatul la prezidentiale si denumirea noului partid in schimbul afilierii PNL. Dimpotriva, pot sa va spun ca cea mai simpla procedura de afiliere a PNL la PPE este ca denumirea noului partid sa ramana PDL. Schimbarea denumirii de PDL presupune o procedura mai complicata de afiliere la PPE a noului partid", a mai afirmat prim-vicepresedintele PDL, potrivit comunicatului citat.

Congresul PNL: Antonescu si Iohannis, de la prieteni la adversari. Vot dupa dictare la esalonul 2

Sambata, in cadrul Congresului PNL, noul presedinte liberal Klaus Iohannis le-a spus celor prezenti, inainte de votul pe fuziunea cu PDL, ca democrat-liberalii au fost de acord ca noua formatiune ce va rezulta din aceasta alianta sa se numeasca PNL.

Reactia liderilor PDL nu a intarziat sa apara. In vreme ce prezidentiabilul democrat-liberalilor, Catalin Predoiu, a aflat de la televizor despre aceasta masura, alte voci din partid au aratat ca nu s-a discutat deloc despre aceasta masura.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Catalin Predoiu nume PDL, #Predoiu raspuns Iohannis, #Predoiu fuziune PDL PNL, #Iohannis nume PNL, #Predoiu candidat prezidentiale , #PDL