Predoiu ii scrie lui Ponta "ca de la ortodox la ortodox": Nu-i deloc crestineste ce faceti!

Duminica, 03 August 2014, ora 14:24 6442 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Catalin Predoiu i-a transmis o scrisoare deschisa "ca de la ortodox la ortodox" premierului Victor Ponta, candidat PSD la alegerile prezidentiale.

"Nu e bine sa va faceti tema de campanie din religia unui posibil contracandidat!", l-a sfatuit Predoiu pe prim-ministru, dupa ce Ponta a lansat zilele acestea atacuri voalate legate de religie si etnie la adresa presedintelui PNL Klaus Iohannnis, posibil candidat al Aliantei Crestin-Liberale (ACL) in cursa pentru Cotroceni.

Lupta pentru Cotroceni, faza pe ortodoxie: Conteaza religia viitorului presedinte? Sondaj Ziare.com

"Ca de la ortodox la ortodox va spun, domnule prim-ministru, nu-i deloc crestineste ce faceti! In plus, ca om de stat ce va pretindeti, pasiti pe un teren periculos, tintiti spre o tema sensibila, atentati la o pace sociala cu greu dobandita in Romania in toti acesti ani.

Ganditi-va la Romania Ortodoxa ca la o Coroana de Aur si la minoritatile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o impodobesc! Nu dati cu ciocanul ignorantei si al urii in aceste nestemate, nu stirbiti Coroana, doar pentru ca nu intelegeti sensul intregului!", sustine Predoiu, intr-un comunicat de presa remis, duminica, Ziare.com.

PNL, despre "marlaniile" lui Ponta: El nu a fost atacat ca e roman si ortodox

Democrat-liberalul mai vorbeste in scrisoare sa despre mai multe principii fundamentale care ar trebui sa guverneze relatiile sociale, si anume toleranta religiosa, etnica, condamnarea oricarui tip de discriminare si respectul fata de cetatean.

"Indiferent cum ne facem cruce, indiferent in ce limba spunem Tatal Nostru, indiferent cum ne raportam la Divinitate, noi suntem toti egali, iar Romania are loc pentru noi toti. Cautati-va un loc printre concetateni, domnule Ponta, gasiti-l practicand respectul lor!", a mai notat Predoiu.

Discursul lui Ponta

Ponta intra in cursa pentru Cotroceni: Aicea eu sa mor as vrea, aicea vreau eu sa traiesc!

Seful PSD si-a lansat candidatura la alegerile prezidentiale, martea trecuta, la Craiova, mizand in discursul sau pe tema religiei si a patriotismului, strategie criticata de mai multe voci politice.

Petre Roman, dezgustat ca Ponta mizeaza pe religie in campanie: E imoral

"Nu cred ca un candidat la functia de presedinte al Romaniei are o problema daca nu este ortodox sau nu e de etnie romana. Cred ca are exact aceleasi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru si il spun de fiecare data: nu vreau sa ma acuze nimeni sau spuna ca e un defect faptul ca sunt roman sau ortodox in tara mea. Asa m-am nascut, asa o sa mor, sunt mandru de asta, cred ca trebuie sa fiu respectat pentru acest lucru", a precizat Victor Ponta.

"Cred ca am facut foarte bine si in continuare trebuie sa sprijinim Biserica si cultele religioase. Biserica si Armata sunt institutii fundamentale care au ajutat la fondarea si salvgardarea natiunii romane si cred ca merita respectate, sprijinite", a continuat el.

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News