Predoiu, catre procurori: Urmariti banii, nu numai infractorii. Luati-le banii, luati-le tot ce au furat!

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 11:41
5771 citiri
Predoiu, catre procurori: Urmariti banii, nu numai infractorii. Luati-le banii, luati-le tot ce au furat!
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a indemnat pe procurori sa urmareasca si banii rezultati din infractiuni, nu numai pe infractori.

"Luati-le banii produsi prin infractiuni, luati-le tot ce au furat. Sunt banii Ministerului de Finante", a punctat Predoiu.

El a participat marti la deschiderea webinar-ului "Investigarea atacurilor de tip Ransomware in timpul pandemiei COVID-19".

Ministrul a anuntat ca astfel deschide o serie de 4 noi webinar-uri dedicate pregatirii procurorilor si politistilor romani cu privire la aspecte mai specifice legate de investigarea unor forme de criminalitate cibernetica, conform unui comunicat al Ministerului Justitiei.

Primul, cel de marti, a fost dedicat investigarii atacurilor de tip Ransomware.

Cel de-al doilea webinar, care va fi organizat la sfarsitul acestei luni, este dedicat Danger in the Dark - Combating Criminal Dark Web Marketplaces during the COVID-19 Pandemic.

Al treilea webinar, dedicat si procurorilor si fortelor de ordine romane, vizeaza aspecte ale spalarii banilor - Chasing Criminals and their Money during the COVID-19 Pandemic - Money Laundering and Cryptocurrency.

Ultimul webinar va avea un accent si mai specializat: Advanced Criptocurrency - Tracing Cryptocurrency to Make Cases.

Cu prezentarea acestui ultim webinar, ministrul a facut un apel la procurori sa urmareasca banii rezultati din infractiuni.

"Ca tinta generala a acestor webinarii, dar si ca obiectiv principal pentru toata activitatea noastra de zi cu zi - va rugam sa retineti motivele pentru care au fost comise aceste infractiuni. Banii!

Puneti intotdeauna sintagma 'follow the money' ca factor primordial in planurile de ancheta. Folositi toate mijloacele disponibile pentru a urmari si recupera activele din jurisdictia noastra nationala si nu numai. Folositi facilitatile pe care le ofera legile noastre pentru a ajunge in jurisdictii straine, inclusiv in cele offshore si asigurati-va ca 'infractiunea se plateste'", a indemnat ministrul.

El a mentionat ca deja exista multe cazuri in care au fost confiscate monede virtuale, care acum sunt gestionate de Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

"Acesta este un inceput bun; cu toate acestea, trebuie sa continue cu mai multa putere si cu mai multe rezultate.

Ii incurajez pe colegii nostri de la parchete si agentiile de aplicare a legii sa foloseasca aceste patru ocazii pentru a discuta despre experientele lor, pentru a impartasi provocarile cu care se confrunta si, cel mai important, pentru a gasi cele mai bune solutii in parteneriat.

Profit de aceasta ocazie pentru a solicita inca o data tuturor procurorilor si fortelor de ordine romane sa acorde cea mai mare atentie criminalitatii organizate, in special infractiunilor informatice savarsite in acest context nefericit si sa le cerceteze cu un nivel ridicat de profesionalism", a incheiat Catalin Predoiu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Catalin Predoiu mesaj procurori, #ministrul justitiei mesaj procurori , #ministrul Justitiei
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Predoiu catre procurori: luati-NE banii, luati-NE tot ce am furat!!!