Predoiu, atac la Ponta: Partidul tau s-a saturat de tine. E prea tarziu, ai pierdut

Luni, 24 August 2015, ora 13:15
4733 citiri
Predoiu, atac la Ponta: Partidul tau s-a saturat de tine. E prea tarziu, ai pierdut
Foto: Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, ii raspunde premierului Victor Ponta, privind cele 10 intrebari pe teme economice si politice adresate de acesta, duminica seara, reprezentantilor opozitiei.

Predoiu il numeste pe Victor Ponta "tehnocratul de Stambul" si ii raspunde acestuia in 12 puncte, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios?", este intrebarea de la inceputul fiecarui punct, Predoiu acuzandu-l pe premier ca a dezinformat prin omisiune Banca Nationala, referitor la Codul Fiscal, dar si Comisia Europeana si Parlamentul.

Ponta ia la intrebari partidele pe Codul Fiscal: Cine nu raspunde habar nu are

De asemenea, fostul ministru al Justitiei din perioadele guvernelor Tariceanu, Boc si Ungureanu si de cand Traian Basescu era presedinte il acuza pe prim-ministru ca, in 2009, a stat "la masa deciziilor Coalitiei PSD - PDL, impreuna cu Boc si Basescu atunci cand s-a decis Acordul cu FMI", privind reducerea pensiilor si salariilor.

Catalin Predoiu ii mai atrage atentia lui Ponta si cu privire la deficitul bugetar si la compararea situatiei tarii cu cele ale Spaniei si Frantei, "in materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv".

"Nu stii sa vorbesti decat de taierile de salarii din 2010, operate din cauza de forta majora, dar de taierile de investitii si locuri de munca pe care le-ai operat tu din cauza de prostie economica majora nu sufli un cuvant", spune prim-vicepresedintele PNL.

Acesta il acuza pe Ponta ca vrea sa "arunce in aer" tinta de deficit bugetar din 2016 si 2017, "prin amagirea poporului cu promisiuni" pe care nu le poate onora: "Ca sa creezi probleme viitoarelor guverne care nu te vor mai include nici pe lista portarilor de la guvern, indiferent ce partide le formeaza".

In plus, potrivit lui Predoiu, Ponta a distrus relatia cu FMI, alaturi de fostul ministru de Finante Darius Valcov, "prin aroganta, lipsa de tact diplomatic si pe alocuri dezinformare".

"Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cand vorbesti de investitii si locuri de munca, cand tu n-ai construit un km de autostrada pe contractele semnate de tine, ai pus pe butuci Oltenia si Hunedoara, ai tergiversat si aproape blocat Cernavoda si ai pus in faliment antreprenorii romani?

Chiar crezi ca te ia cineva in serios cand te autonumesti 'tehnocrat', cand toata viata ta, chiar si in parchet, n-ai facut decat politica pe langa pulpana unor politicieni care te-au depasit si prin cultura (Nastase) si prin forta politica (Dragnea, Boc, Basescu)? ", mai spune prim-vicepresedintele PNL.

"In fine, chiar nu intelegi ca s-a saturat toata lumea de tine, inclusiv propriul partid, din cauza felului in care te-ai comportat pana de curand cu toata lumea, inclusiv cu poporul tau? Chiar nu intelegi ca e prea tarziu pentru tine pentru ca ti-ai batut joc de toate cartile pe care ti le-au pus in mana prietenii si patronii vazuti si nevazuti, pentru ca ai calcat alaturi de partia pe care ti-au deschis-o larg cand au mizat pe tine?

E prea tarziu, draga Victor, sa faci pe tehnocratul si pe seriosul... Ai avut timp sa fii serios si corect. L-ai risipit. Timpul tau a expirat, indiferent daca iti termini sau nu mandatul la termen. Ai pierdut", incheie Catalin Predoiu.

"Tehnocratul" Ponta si pomenile electorale

Premierul Victor Ponta a lansat, duminica seara, pe Facebook, zece intrebari pe teme economice si politice, la care asteapta raspuns de la reprezentantii partidelor politice si in special de la Opozitie.

In postarea intitulata "10 intrebari fundamentale pentru viitorul economic si social al Romaniei!", premierul abordeaza teme cum ar fi noul Cod Fiscal, reducerea TVA, deficitul bugetar sau acordul cu FMI.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Predoiu atac Ponta, #Predoiu Ponta Cod Fiscal, #Predoiu Ponta tehnocrat , #PNL