PNL vrea la guvernare, dar fara traseism. Atunci cum? Explicatiile lui Predoiu

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 08:38
2010 citiri
PNL vrea la guvernare, dar fara traseism. Atunci cum? Explicatiile lui Predoiu
Foto: Arhiva Ziare.com

Potentialul premier al PNL, Catalin Predoiu, sustine ca vrea sa ajunga la putere, insa pe principii si fara traseism.

In contextul in care liderii Alina Gorghiu si Vasile Blaga poarta in aceste zile negocieri cu mai toate formatiunile politice din Parlament pentru sustinerea motiunii de cenzura pe care au depus-o, prim-vicele liberal spune ca nu vrea sa inlature Guvernul Ponta prin tradare.

"PNL inca din ianuarie i-a cerut demisia lui Victor Ponta si a depus diligente parlamentare, asa cum este si motiunea care va fi votata marti. Cetatenii ne-au dat o obligatie: sa respectam anumite principii. De aceea, este atat de greu sa intorci o majoritate (...) Nu vrem sa ajungem la guvernare prin aceleasi tradari si acte imorale si pe promisiuni nerespectate", a explicat Predoiu, joi seara, la Realitatea TV.

Acesta considera ca "viitorul trebuie sa se nasca principial", nu asa cum a picat Guvernul Ungureanu in 2012, miscare urmare a careia a ajuns PSD la putere.

"Se mai poarta discutii, dar haideti sa ne asuman felul acesta de a face politica. Pe termen lung va avea loc o reasezare a politicii romanesti", isi exprima speranta liberalul.

In paralel, Vasile Blaga si Alina Gorghiu poarta negocieri pentru sustinerea motiunii.

"Noi incercam sa cream o majoritate pentru motiunea pe care o vom dezbate si o vom vota saptamana viitoare. O sa discutam si cu UNPR-ul si cu partidul domnului Geoana, pentru ca in Parlament este vorba de matematica", a declarat Blaga zilele trecute.

"Nu se va discuta cu UNPR-ul absolut nimic legat de guvernare. Nu se discuta despre posturi ministeriale, se discuta exclusiv despre motiunea de cenzura", a completat Alina Gorghiu.

Motiunea de cenzura a PNL, intitulata "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", va fi votata marti in plenul Parlamentului. Concomitent va avea loc un miting, in fata Palatului Parlamentului, in parcul Izvor.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Predoiu negocieri motiune cenzura Guvern Ponta, #Predoiu traseism majoritate , #PNL