Inca un razboi epistolar: C. Diaconescu si Predoiu se cearta pe "statul de drept"

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 16:44 3373 citiri

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara (FMP), Cristian Diaconescu, i-a transmis vineri o scrisoare deschisa prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu, in care ii cere sa-si reconfirme public evaluarile fata de evenimentele politice din vara anului 2012, in special fata de liberali, in contextul in care PDL si PNL discuta despre fuziune.

"Acest aspect este foarte important pentru electoratul nostru, intrucat, daca va veti sustine teza conform careia PNL si dl Crin Antonescu sunt susceptibili de a se face responsabili de o agresiune la adresa statului de drept in Romania, atunci o eventuala relatie de parteneriat cu PNL devine un puternic factor de demobilizare a publicului fidel valorilor democratice, iar in cazul in care va veti dezice de evaluarile pe care le-ati facut publice in trecut, este evident ca intreg spectrul politic de dreapta va avea de suferit mari prejudicii", se arata in scrisoarea adresata lui Catalin Predoiu.

Palatul Cotroceni ii da replica lui MRU: Presedintele nu ti-ar da certificat de "basism", ci de "fripturist"

Potrivit semnatarului scrisorii, un astfel de gest ar arata consecventa din partea unui potential candidat la presedintie.

Cristian Diaconescu considera ca asocierea PDL cu oricare dintre formatiunile care au sprijinit "momentul de inflexiune" care a adus Romania in atentia comunitatii internationale va goli de legitimitate "efortul clasei politice de la Bucuresti de a indrepta tara catre Occident, catre valorile democratiei si ale statului de drept".

MRU ii raspunde lui Basescu - Izolarea are un nume: Elena Udrea

Presedintele FMP mai precizeaza ca Partidul Miscarea Populara si fundatia pe care o conduce au ca tema prioritara coagularea fortelor de dreapta pentru promovarea unui "mesaj viguros" care sa se contrapuna "propagandei politice si demagogiei de centru stanga" si sustin orice formula de asociere politica potrivita pentru obtinerea unui rezultat favorabil in alegerile prezidentiale din acest an.

Raspunsul lui Predoiu

La randul sau, prezidentiabilul PDL a raspuns scrisorii deschise care i-a fost adresata de presedintele Fundatiei Miscarea Populara (FMP), Cristian Diaconescu, democrat-liberalul transmitandu-i acestuia ca tinta lui ar trebui sa fie social-democratii si nu PDL.

"Domnule Cristian Diaconescu, fiti calm si linistit, vorba sloganului PMP, eu nu ma schimb in chestiunile esentiale asa usor cum ati facut-o dvs., cum ar fi de la candidatura la retragerea candidaturii (in PSD), de la stanga la dreapta etc. Amuzant e tocmai faptul ca 'hotararea' si 'predictibilitatea' care va caracterizeaza va leaga de dl. Antonescu, pe care imi cereti sa il contrazic din nou. Singurul motiv pentru care ar trebui sa-i spun a nu stiu cata oara dlui. Antonescu ca in 2012 a fost incalcata Constitutia, ar fi acela ca dumneavoastra aveti dificultati sa intelegeti de prima data. (...)

Basescu, despre MRU: Atat poate el, trebuia sa dea proba de antibasism (Video)

In incheiere, am rugamintea sa va vedeti de campania dvs., eventual indreptata pe critica la dl. Ponta. Dupa cum v-am mai explicat, tinta dvs. ar trebui sa fie fostii colegi din PSD, in frunte cu dnii. Ponta, Dragnea si Geoana, nu PDL si candidatul sau la prezidentiale. Cele bune si 'de dreapta", i-a raspuns Predoiu lui Diaconescu printr-o declaratie de presa remisa vineri.

Batalia epistolara

Lupta politica in scrisori deschise a inceput in urma cu o saptamana, cand Mihai Razvan Ungureanu i-a scris Elenei Udrea o scrisoare in care ii reproseaza ca a distrus sansele dreptei de a se unifica si faptul ca i-a alungat din preajma presedintelui Traian Basescu pe toti cei care au contribuit la succesele conducerii acestuia.

"Cand si cum s-a ajuns ca dumneavoastra sa impartiti certificate de buna purtare politica, sau cum ar spune neprietenii, certificate de basism?", a intrebat presedintele Fortei Civice. In replica, Elena Udrea i-a spus lui Ungureanu ca Traian Basescu l-a numit in toate functiile pe care le-a ocupat si ca da un semnal ca este oportunist.

Presedintele Traian Basescu i-a luat apararea, recent, Elenei Udrea in conflictul cu fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, despre care a spus ca "atat poate el": "Mihai Razvan Ungureanu trebuia sa fie acceptat sa stearga eticheta de basist, ca sa il poata accepta Vasile Blaga. Ca sa fii acceptat de Blaga, trebuia sa ii dea o proba de buna credinta si de antibasism".

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu i-a raspuns presedintelui Traian Basescu, tot cu o scrisoare deschisa, in care a scris ca "izolarea are un nume: Elena Udrea".

A urmat raspunsul de la Cotroceni, prin vocea consilierului de stat Cristian Hrituc.

In epistola, consilierul presedintelui se arata convins ca, desi MRU se autotintituleaza "basist", "daca ar fi rost de o noua functie, la nevoie ai fi chiar si 'udrist'".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News