Dezvaluiri din culisele negocierilor dintre PDL si PNL: Cum erau sa esueze si cine a cedat

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 09:24
5766 citiri
Dezvaluiri din culisele negocierilor dintre PDL si PNL: Cum erau sa esueze si cine a cedat
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PDL, a explicat, vineri seara, ca negocierile cu PNL au fost pe punctul de a esua, dar ca acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca au facut concesia legata de numele formatiunii rezultate in urma fuziunii, adica PNL.

"Rog colegii din PDL sa inteleaga ca alternativa acestei concesii, legata de nume, ar fi fost ruperea negocierilor si inchiderea proiectului. Sper ca viitorul sa ne arate ca a fost solutia corecta", a spus Predoiu la Realitatea TV.

Prim-vicepresedintele PDL a mentionat ca daca mergi la negocieri hotarat sa obtii totul, s-ar putea sa nu se hotarasca nimic si acestea sa esueze.

"Daca pleci de la premiza ca intr-o negociere trebuie sa obtii 100%, atunci orice negociere fie nu se incheie cu un acord, fie e o negociere care nemultumeste. Intr-o negociere nu poti sa obtii tot. E un of ca nu am reusit sa impunem chestiunea cu numele.

Sunt la fel de apropiat de PNL cum sunt toti colegii din PDL. Eu cu PNL am colaborat ca ministru independent bine. Sunt membru al PDL si m-am legat sufleteste de acest partid. Nu mi-a fost usor sa inchei aceste negocieri. Vom decide pe 26 iulie asupra fuziunii", a adaugat Catalin Predoiu.

Acesta a precizat ca in aceasta toamna trebuie sa faca o campanie foarte buna pentru Romania si ca nu pot lasa toata puterea politica in mana PSD-ului.

"E un pericol pentru Romania. E vorba de un partid care incearca sa acapareze pas cu pas toata puterea", a mentionat Predoiu.

Numele noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL anuntat oficial

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat in aceasta saptamana ca noul partid ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL se va numi PNL.

"Partidul se va numi PNL, iar documentele prevad clar ca PNL este rezultatul dintre PNL si PDL, sediul partidului va fi aici, aproape, pe Modrogan 1 (unde este sediul actual al PDL - n.red.), imnul va fi 'Verde-nrourat' (imnul PDL - n.red.), iar statutul a urmarit respectarea statului de drept", a spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#negocieri PNL PDL Predoiu, #Catalin Predoiu negociere PNL, #fuziune PNL PDL , #PDL