Cine vor fi ministrii lui Predoiu in guvernul ACL

Miercuri, 13 August 2014, ora 08:37 6160 citiri
Foto: pdlbraila.ro

Catalin Predoiu, prim vicepresedintele PDL si persoana nominalizata de Alianta Crestin Liberala pentru functia de premier in ipoteza in care Klaus Iohannis ar castiga presedintia Romaniei, a dezvaluit cateva nume pe care le are in vedere pentru viitorul sau cabinet.

"Va spun doua lucruri pe care orice ministru de Externe trebuie sa le indeplineasca. Sa stie geopolitica si sa fie un euroatlanticist convins. Daca aplicati criteriile acestea, primul nume care vine e Mihai Razvan Ungureanu. E un om cu experienta, a exercitat astfel de functii la nivelul acesta. Momentan, e Radu Carp la noi. E un baiat citit si capabil", a spus Catalin Predoiu, marti seara, la Realitatea TV.

Klaus Iohannis, candidatul dreptei la prezidentiale. Predoiu, desemnat premier

El a mentionat alte doua nume, unul al unui "tehnocrat" si altul al unei personalitati din opozitie.

"Justitie, Externe - totdeauna pot comporta si solutii tehnocratice pe o anumita perioada. Dan Dungaciu este un specialist. Gasim oameni capabili in Romania. Domnul Mircea Geoana este un foarte bun expert. Sigur nu o sa il numesc eu ministru pe Geoana. V-am dat patru nume de oameni care stiu politica externa in Romania.

Sunt convins ca sunt mai multi de acestia patru. Avem resurse. Poate ca si acest sistem tine oamenii departe", a completat Predoiu paleta de oameni pe care ii are in vedere.

ACL a dezvaluit luni ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este candidatul comun al PDL si PNL pentru alegerile prezidentiale care vor avea loc la inceputul lunii noiembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News