Catalin Predoiu o vrea detasata la Ministerul Justitiei pe prima sefa a Sectiei Speciale

Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 15:52
15137 citiri
Catalin Predoiu o vrea detasata la Ministerul Justitiei pe prima sefa a Sectiei Speciale
Foto: Facebook/ Catalin Predoiu

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, solicita Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sa incuviinteze detasarea procurorului Florena-Esther Sterschi de la Parchetul General.

Solicitarea urmeaza sa fie discutata in sedinta din 14 aprilie a Sectiei pentru procurori din CSM. Tot atunci va fi analizata si solicitarea de detasare la Ministerul Justitiei a Nicoletei Ecaterian Eucarie, procuror la Parchetul General.

Florena-Esther Sterschi a condus ca interimar timp de cateva luni celebra Sectie de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ), cunoscuta drept Sectia Speciala (SS). Este vorba de perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019, imediat dupa operationalizarea structurii.

Ea a fost numita in aceasta functie la sfarsitul lunii octombrie 2018, de o comisie de concurs din CSM formata din judecatorii Lia Savonea, Nicoleta Tant si Mariana Ghena.

Sursa: Ordinea de zi a CSM

"Am, ca obiectiv, in primul rand operationalizarea acestei sectii. Vreau sa fie o sectie de elita pentru ca, fiind o sectie operativa si cu competenta exclusiva, mi-as dori sa fie de elita.

Dar si ocuparea posturilor de procurori si celelalte categorii de personal fara care nu ne putem desfasura optim activitatea, valorificarea potentialului personalului care va activa in aceasta sectie pentru ca indiferent de cat de bine este pregatit un manager, fara ajutorul colegilor nu poate ajunge la obiectivele propuse", spunea Sterschi, in interviul de la CSM.

Sterschi a candidat la inceputul anului 2019 la sefia Sectiei Speciale, dar a pierdut concursul in favoarea lui Gheorghe Stan.

Citeste cu ce proiect a candidat Florena Sterschi la sefia Sectiei Speciale - Surprizele din proiectele candidatilor la sefia Sectiei de investigare a magistratilor

In paralel, Sterschi a candidat si pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar a primit aviz negativ de la CSM.

Desi Tudorel Toader a insistat cu aceasta propunere, Klaus Iohannis a respins numirea.

I.S.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Catalin Predoiu Sterschi, #Catalin Predoiu Sectia Speciala , #ministrul Justitiei