Catalin Predoiu despre declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 17:30 1462 citiri

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, candidat desemnat al Aliantei Crestin-Liberale pentru functia de prim-ministru, reactioneaza in urma declaratiilor facute astazi (luni - n.red) de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit carora numele Corinei Cretu ar fi fost transmis la Bruxelles de Victor Ponta fara a fi precizat si un portofoliu anume.

"Victor Ponta arunca Romania intr-un penibil greu de descris, ajutat de Zgonea, sfidand orice norma stabilita de Tratatul de la Lisabona privind nominalizarea candidatilor pentru Comisia Europeana. Zgonea ne-a informat astazi intr-o conferinta de presa ca doamna Cretu va fi si domnia sa intrebata, ulterior, daca se pricepe la portofoliul ales de Bruxelles, iar ca o eventuala audiere va fi facuta la Parlament dupa raspunsul lui Jean-Claude Juncker", spune Catalin Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL atrage atentia asupra faptului ca nu poate fi transmis un nume catre sefia Comisiei Europene fara audierea in Parlamentul national, asa cum o prevede Tratatul de la Lisabona si, cu atat mai putin, nu poate fi transmis "in orb", ignorand un alt aspect esential: lupta pentru un portofoliu cat mai bun atrbuit Romaniei.

"Intelegem din foarte putinele informatii publice disponibile, obtinute cu mare efort de catre presa, Corina Cretu a fost propusa pentru un comisariat neprecizat. Sa intelegem de aici ca, in dauna lui Dacian Ciolos, Corina Cretu este 'comisarul universal', cu expertiza profesionala in orice domeniu?", intreaba Catalin Predoiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News