Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară a îmbolnavit 18 elevi cu COVID-19

Sambata, 28 August 2021, ora 12:39
3814 citiri
Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară a îmbolnavit 18 elevi cu COVID-19
Aproape 26 de elevi s-au îmbolnavit/ FOTO Pixabay

Un învăţător nevaccinat de la o şcoală primară din California (SUA) se află la originea a cel puţin 26 de cazuri de COVID-19, între care 18 elevi. Conform autorităților sanitare, acest incident demonstrează importanţa vaccinării cadrelor didactice, mai ales atunci când elevii sunt prea mici pentru a fi vaccinaţi.

Incidentul aduce în discuţie purtarea obligatorie a măştilor sanitare în clase, în cadrul unei escaladări a epidemiei legate de varianta Delta, puternic contagioasă.

Cadrul didactic în chestiune, despre care nu se ştie dacă este învăţător sau învăţătoare, a continuat să predea în mai 2021 timp de două zile după apariţia primelor simptome, crezând iniţial că este vorba de o alergie.

Cadrul didactic nu a purtat mască în timpul orelor de lectură în clasă, în pofida recomandărilor în vigoare în comitatul Marin, din San Francisco. În total, 12 elevi au contractat boala, mai ales cei 8 aşezaţi în primele rânduri. Alţi 6 elevi de la alte clase au fost infectaţi.

Toţi elevii aveau sub 12 ani, o categorie neeligibilă la vaccinare. Au fost raportate şi alte 8 cazuri, în rândul părinţilor sau fraţilor celor contagiaţi.

Toate cazurile au fost provocate de varianta Delta

Ferestrele clasei erau deschise iar elevi purtau măşti sanitare. Secvenţierea virusului a arătat că toate cazurile au fost provocate de varianta Delta, însă niciun caz nu a necesitat spitalizare. Directoarea CDC, Rochelle Walensky, a regretat vineri în cadrul unei conferinţe de presă faptul că numeroase şcoli au ales să nu pună în aplicare măsuri, precum purtarea obligatorie a măştilor sanitare în spaţiile interioare.

Potrivit unui studiu realizat în comitatul Los Angeles, cel mai populat din SUA, rata de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor prezenţi la cursuri în timpul vârfului epidemiologic din iarnă a fost de 3,4 ori mai mare decât în restul populaţiei locale.

Autorităţile comitatului impun şcolilor o serie de măsuri, precum purtarea obligatorie a măştilor sanitare în spaţiile interioare şi respectarea distanţării fizice.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#imbolnavire, #Covid 19, #vaccinare, #vaccin , #stiri PRE