Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Sibiu: Criza de medici la DSP. Unii au probleme cu auzul dupa numarul mare de anchete epidemiologice

Marti, 13 Octombrie 2020, ora 14:36
2550 citiri
Sibiu: Criza de medici la DSP. Unii au probleme cu auzul dupa numarul mare de anchete epidemiologice
FOTO: Pixabay

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, anunta ca institutia pe care o conduce se confrunta cu o criza de medici epidemiologi, iar o parte din cei care lucreaza s-au imbolnavit din cauza volumului prea mare de munca, avand probleme cu auzul.

"In acest moment, persoanele implicate in anchetele epidemiologice sunt in numar de sase si care lucreaza zilnic, inclusiv sambata si duminica. Cand erau si medicii scolari, aveam 40. La sase oameni, cand avem peste o suta, faceti socoteala cate anchete revine unui om. O ancheta poate sa dureze si la o ora. Deci, intr-o zi de lucru, un singur om ar trebui sa lucreze peste 13-14 ore, la anchetele care ii revin. (...) Situatia este destul de delicata, dar asta nu inseamna ca noi nu ne descurcam.

Chiar daca din martie pana acum, acei medici au stat cu telefonul la ureche, unii dintre ei, pot sa va spun, ca aproape nu mai aud, pentru ca in permanenta au facut acest lucru. Sunt situatii care nu sunt cunoscute si nu cred ca ar fi bine sa incepem sa le dezvoltam, fiecare isi face treaba acolo unde este pus. Sigur ca da, si medicii nostri s-au imbolnavit, nu de 'CORONA', dar de alte situatii, dar si daca au fost bolnavi si au fost acasa si acolo au facut aceste anchete", a explicat, marti, Gabriel Budescu, in timpul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Din cauza crizei de medicii de la DSP, unele anchete epidemiologice sufera intarzieri.

"Tinand cont de acest lucru, da, este adevarat, unele anchete care sunt mai simple, sunt ramase in urma, dar incidenta nu tine de ancheta", a recunoscut directorul DSP Sibiu.

Potrivit sursei citate, la ultimul concurs organizat in urma cu o jumatate de an nu s-a reusit angajarea celor doi epidemiologi de care ar mai fi nevoie.

Anchetele epidemiologice se fac de catre un medic si un medic epidemiolog, motiv pentru care directorul DSP face apel la medicii de familie sa vina voluntari.

"Am cerut ajutorul medicilor de familie si nu am gasit medici interesati care sa vina, bineinteles voluntar, sa faca aceste anchete", a concluzionat Gabriel Budescu.

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#Sibiu, #DSP, #anchete epidemiologice, #covid, #coronavirus, #pandemie, #eveniment, #stiri , #stiri PRE