O altfel de revista a presei. Esential in 8 iulie 2020

Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 22:213176 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 8 iulie 2020

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

Topul "spitalelor rusinii", autostrada din curtea castelului si 1.2 milioane de lei pentru partidul cu zero parlamentari. Mai multe titluri de azi, in articol:

ROMANIA NOASTRA
-> Spitalele romanesti din "topul rusinii", pentru care nu conteaza satisfactia pacientului: Spitalul Judetean Craiova, Spitalul din Targu Jiu si Spitalul Floreasca ocupa primele 3 locuri.

-> Posturile de epidemiologi si medici de laborator la DSP-urile din mai multe judete din Oltenia au ramas neocupate, din cauza lipsei de candidati inscrisi la concursurile de angajare.

-> Caz fara precedent la Timisoara: O asistenta medicala care nu crede in coronavirus, suspectata ca a infectat mai multi pacienti.

-> Un formular a scos multi oameni din sistemul de sanatate. Problema pare a fi intre ANAF si Casa de Sanatate.

-> Judetul Suceava este singurul in care, in sezonul acesta, nu a fost facuta nicio analiza de laborator pentru confirmarea gripei comune in cadrul sistemului national de supraveghere a bolii.

-> Un sfert din coroana platanului de 200 de ani din Cismigiu s-a uscat din cauza unui sant: "Nimeni nu isi pune problema ce se intampla"

-> Bode: Autostrada Comarnic - Brasov trecea, conform studiului de fezabilitate, prin curtea Castelului Cantacuzino si prin etajul 7 al unor imobile.

-> Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la cazurile noi de coronavirus inregistrate in ultimele 24 de ore. Tot mai multe tari vestice nu ne primesc nici macar ca turisti fara carantinare obligatorie si le cer cetatenilor lor sa ne ocoleasca.

JUSTITIE OARBA
-> Dr. Sandra Alexiu, presedintele AMF Bucuresti-Ilfov: decizia CCR privind neconstitutionalitatea retinerii in spitale a persoanelor infectate cu covid-19 a dus, cumva, la imposibilitatea de acordare a concediilor medicale de catre medicii de familie pentru persoanele infectate cu covid-19.

-> Judecatorii constitutionali au amanat discutarea spetei care il poate salva pe Tariceanu.

MAI PUTINI BANI
-> O femeie din Botosani are grija de mama si bunica ei, bolnave la pat, de mai bine de 15 ani. Nadia Lisman, de 42 de ani, se roaga de mai-marii primariei din comuna in care locuieste sa fie angajata pe functia de asistent personal. Primaria: Nu ne ajung banii. Nu sunt bani!

-> Eurostat: Preturile caselor au crescut cu 3,3%, in Romania, in primul trimestru al acestui an.

-> Autoritatea Electorala Permanenta plateste in 2020 peste 1.2 milioane de lei partidului Forta Nationala, cu zero parlamentari.

-> In ziua recordului negru de infectari, consilierul local ALDE Tudor "Tudy" Ionescu vrea sa scoata bucurestenii la restaurante cu vouchere de 50 de lei din bugetul Primariei.

-> Cum sa ingropi 2,4 milioane de euro. La peste doi ani de la primele plantari, Parcul Memoriei Nationale de langa Marasesti arata ca un desert.

MAI MULTA POLITICA
-> Minciuna. Fortat de greci sa poarte masca, Viorel Catarama pretinde ca a fost vointa lui.

-> Marcel Ciolacu catalogheaza legea privind carantina drept un "zombi legislativ".

-> Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor (PSD) se plange ca Parlamentul se confrunta cu o lipsa crasa de informatii privind evolutia pandemiei de SARS-CoV-2.

Firea, dupa ce singura s-a declarat dispusa sa se retraga daca apare alt candidat mai bine plasat: "Nu am niciun motiv sa ma retrag".

"Blogurile cetatenesti" din sectorul 4 care ii fac, de fapt, propaganda primarului Daniel Baluta. Fabrica de postaci pe bani publici.

OPINIA ZILEI: Isterie, pandemie, saormerie

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Comentarii