O altfel de revista a presei. Esential in 16 august 2020

Duminica, 16 August 2020, ora 20:30
3427 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 16 august 2020
FOTO: Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa ziua de azi, informatii selectate de Paul Alexandru.

ROMANIA NOASTRA

-> Covid-19: Romania, cea mai mare rata a deceselor si de pozitivare din UE, de 4 ori mai mare.

-> Cluburile din Mamaia au fost pline ochi sambata seara de tineri dornici sa de distreze. Dans si inghesuiala la Vama Veche, chiar sub ochii politiei.

-> La Manastirea Hadambu din Iasi, credinciosii au sarutat icoana, ignorand pandemia: "Cine v-a spus prostiile astea? / Vreti sa opresc omul din liturghie sa isi puna masca?"

-> Puhoi de lume la Manastirea Curtea de Arges. Moastele Sfintei Filoteia n-au mai fost scoase in procesiune, cum sperau pelerinii.

-> Groapa de gunoi de la Chiajna, declarata partial ilegala - sentinta Tribunalului Bucuresti.

-> Coalitia pentru Familie se intoarce. Noua initiativa legislativa antigay de definire a casatoriei ca uniunea dintre un barbat si o femeie.

-> Celebra sosea Transalpina ramane "in aer" din punct de vedere a finalizarii lucrarilor de modernizare.

-> Locul din Romania care l-a fermecat pe printul Charles risca sa fie distrus de turisti: "Pur si simplu unii ignora regulile de bun simt. Se uita la tine cand le atragi atentia si merg mai departe"

MAI PUTINI BANI

-> Tel Drum a incheiat un nou contract de 11 milioane de euro pentru intretinerea drumurilor din Teleorman.

-> Ministrul Educatiei publica pe Facebook un mesaj de lauda pentru rectificarea bugetara "pozitiva" fara sa spuna un cuvant despre taierea majorarii salariale pentru profesori.

-> Statul roman, obligat sa-i achite 24.000 de lei unui barbat atacat de ursoaica in Baile Tusnad. "L-a atacat, prinzandu-l cu ghearele in zona umerilor, capului, a spatelui si a picioarelor"

-> Cum se arunca la gunoi 1 milion de euro. Investitia facuta la Craiova intr-o piata agroalimentara a ajuns WC public.

MAI MULTA POLITICA

-> PSD anunta ca a strans 800.000 de semnaturi pentru majorarea pensiilor cu 40%.

-> In timp ce directorul si angajatii sunt in campanie pentru Olguta Vasilescu, un camin de batrani din Craiova devine focar COVID.

-> Vicepresedintele Asociatiei Magistratilor din Romania s-a inregimentat in PSD. Fostul judecator Spanu candideaza pentru PSD la Craiova si are o pensie de 7.000 de euro pe luna.

-> Primarul PSD care l-a elogiat pe Ceausescu, racolat de PNL. Promovat alaturi de Alexe si Chirica

-> Ludovic Orban, intrebat de ce PNL a racolat atat de multi primari de la PSD: "Nu cunosc detalii legate de acest subiect. Daca mai aveti intrebari"

-> Un primar declarat incompatibil de Inalta Curte in noiembrie, anul trecut, https://www.libertatea.ro/stiri/primar-declarat-incompatibil-inalta-curte-verde-candida-3093980 Este vorba despre edilul PNL din Clinceni, Adrian Budeanu.

Primar PSD aflat in conflict de interese, candidat cu acte in regula. Instanta a respins o contestatie la candidatura.

-> Curg plangerile in legatura cu https://www.libertatea.ro/stiri/curg-plangerile-in-legatura-cu-pista-de-biciclete-cu-care-se-mandreste-primarul-baluta-risc-de-vatamari-corporale-se-poate-ajunge-la-ucidere-din-culpa-3094820 "Risc de vatamari corporale, se poate ajunge la ucidere din culpa"

NICIO JUSTITIE

-> DNA a clasat dosarul de frauda cu fonduri europene, implicata fiind firma 3T Construct detinuta intre 2010 si 2014 de directorul Tel Drum, Petre Pitis.

-> Fostul deputat PSD Vlad Cosma, achitat de Tribunalul Prahova in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani. Decizia nu este definitiva

-> Inca o clasare a DNA: Dupa 6 ani de anchete si dupa ce i-au facut perchezitie cu mascatii acasa, procurorii au inchis dosarul de coruptie al fostui sef al CJ Bacau, actualul europarlamentar PSD, Dragos Benea

OPINIA ZILEI: Romania interlopa. A cui este coruptia? - Daniela Ratiu

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#revista presei, #ziare romanesti, #presa Romania, #stiri, #ziare, #Ziarecom , #stiri PRE