O altfel de revista a presei. Esential in 10 - 12 iulie 2020

Luni, 13 Iulie 2020, ora 09:10
4227 citiri
O altfel de revista a presei. Esential in 10 - 12 iulie 2020
Foto Pixabay.com

Ziare.com va prezinta o colectie a informatiiilor interesante publicate astazi in presa romaneasca. Sunt, asa cum le spune si titlul, lucrurile cu care consumatorul de presa locala sau centrala ar trebui sa ramana dupa weekend-ul care a trecut, informatii selectate de Paul Alexandru.

Balariile dintr-un castru roman, autostrazile care nu se mai finalizeaza anul acesta si dinastiile din primarii

ROMANIA NOASTRA

-> Publicatia Le Monde: In Romania, sa te protejezi de covid-19 este "anticonstitutional".

-> La peste patru luni de la izbucnirea epidemiei de coronavirus in Romania, in patru judete nu exista niciun laborator acreditat pentru testare PCR

-> Capcana notelor mari: Cel mai mare numar de elevi ramasi fara loc, din ultimii 5 ani, in prima etapa de Admitere la liceu.

-> Mai multe nereguli gasite de Protectia Consumatorilor Constanta pe plaja din Tuzla, printre care zone insalubre si constructii ilegale.

-> Traseele montane din Bucegi, din nou o imensa parcare.

-> Caras Severin: Grup de nemti, blocat in fata balariilor care acopereau un castru roman.

-> O fabrica de betoane din judetul Alba trimite nori de praf in curtile vecinilor. Aceasta functioneaza la doar 10 metri de locuinte, desi legea prevede o distanta de cel putin 500 de metri.

-> Doua tronsoane de autostrada de circa 41 de km ar fi trebuit sa fie gata anul acesta vor fi inaugurate abia in 2021.

-> Bulgaria si Croatia, acceptate in anticamera zonei euro, in timp ce Romania nu mai indeplineste niciunul dintre cele patru criterii economice necesare aderarii la zona euro.

-> Doctorul ortoped de la Spitalul Clinic de RecuperareCluj-Napoca, condamnat la 2 ani si 10 luni de inchisoare, in urma denuntului unui pacient pentru care doctorul ceruse mita pentru a-l opera.

AVEM O JUSTITIE

-> Juristul Prefecturii Mehedinti si un director de la Cadastru din Primaria Drobeta Turnu Severin au fost arestati pentru 30 de zile/ Cei doi au fost prinsi in flagrant in timp de luau mita 30.000 de euro.

-> Judecatoarea Elena Burlan Puscas a fost condamnata la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva.

-> Curtea de Apel Targu Mures da vina pe DIICOT pentru achitarea inculpatilor din celebrul caz Tandarei: rechizitoriul a fost intocmit deficitar, faptele descrise mai mult decat sumar, nu a fost indicata nici macar o victima.

MAI PUTINI BANI

-> Statistica oficiala anunta ca alimentele s-au ieftinit la nivel national, pe medie, in luna iunie, dar tot sunt cu 4,3% mai scumpe decat la inceputul anului.

-> Care ar trebui sa fie adevaratele preturi la cazare pe litoralul romanesc. "In varf de sezon, posibilitatea de a gasi cazare mai ieftina este in avantajul Bulgariei si al Greciei"

MAI MULTA POLITICA

-> Nicusor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol.

-> PSD, care s-a opus mentinerii starii de alerta si nu sustine continuarea restrictiilor: "Romanii devin ciumatii Europei, Iohannis si Orban au dus Romania in zona rosie"

-> PSD tergiverseaza Legea privind carantina si izolarea: a amanat pana luni votul din Comisia juridica a Senatului asupra proiectului, pentru a studia practicile Uniunii Europene in domeniu. Cazanciuc, despre legea carantinei propusa de Guvern: "Nu exista nicio garantie ca romanii nu vor fi luati de pe strada pentru un singur stranut". Tataru ii raspunde lui Cazanciuc: "Niciodata, niciun roman nu a fost luat de pe strada pentru un stranut"

-> Dinastiile din primarii: Familiile care isi lasa mostenire functia de edil-sef

OPINIA ZILEI: "Cultura anihilarii? Sau anihilarea culturii?" - Petre M. Iancu

Rubrica "O altfel de revista a presei" este realizata in fiecare zi, de duminica pana joi, si poate fi citita exclusiv pe Ziare.com.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#revista prezei, #duminica, #altfel de revista, #12 iulie , #stiri PRE