Către ce s-au orientat amatorii de câștiguri rapide după prăbușirea criptomonedelor. Câștiguri uluitoare din bunuri second-hand

Luni, 01 August 2022, ora 12:11 9701 citiri
Recenta prăbuşire crypto are efecte nebănuite FOTO Pixabay

Piaţa second-hand a ceasurilor cunoaște o creștere majoră după prăbușirea tranzacțiilor cu criptomonede, unele modelele precum Patek Philippe şi Rolex fiind foarte căutate.

Oferta de ceasuri trofeu, precum Rolex Daytona sau Patek Nautilus 5711A, "este acum mult mai mare", a declarat platforma de tranzacţionare online de ceasuri Chrono24 într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Recenta prăbuşire crypto "a avut un impact direct asupra preţurilor ceasurilor de lux de la mărci precum Rolex şi Patek Philippe", a declarat compania, care are sediul în Karlsruhe, Germania, şi care are mai mult de jumătate de milion de ceasuri listate la vânzare pe site-ul său.

Scăderea preţului pentru cele mai căutate modele este cel mai recent indiciu că piaţa ceasurilor de lux second-hand, cândva în plină ascensiune, începe să piardă ritmul. Valorile în creştere ale criptomonedelor au creat o nouă clasă de cumpărători de lux, ceea ce a dus la o creştere fără precedent a preţurilor pentru modele, în special pentru mărci precum Rolex, Audemars Piguet şi Patek. Acum, când multe jetoane digitale au fost martelate, aceşti consumatori dau înapoi.

Preţul unui Patek Philippe Nautilus 5711A, care se vinde cu aproximativ 35.000 de dolari la vânzare cu amănuntul, a urcat la 240.000 de dolari în primul trimestru, potrivit Chrono24. Acum, ceasul sport din oţel cu cadran albastru ajunge la aproximativ 190.000 de dolari, relatează Ziarul Financiar.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com