Care sunt alimentele bogate în potasiu care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Sfaturile specialiștilor despre consumul acestora

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 04:48
7563 citiri
Care sunt alimentele bogate în potasiu care te ajută să ai o inimă sănătoasă. Sfaturile specialiștilor despre consumul acestora
Potasiul este un mineral care se găsește în mai multe alimente FOTO: Unsplash.com

Ca și calciul și sodiul, potasiul este un mineral care se găsește în mai multe alimente. Dacă ai cantitatea potrivită de potasiu în dieta ta, te va ajută să te menții sănătos, deci este esențial să consumi o mulțime de alimente bogate în potasiu, potrivit publicației TheHealthy.com.

Potasiul, important pentru multe procese ale corpului

Potasiul este un nutrient important pentru multe procese ale corpului. Bananele sunt o sursă bine cunoscută de potasiu, dar multe alte alimente conțin la fel de mult, dacă nu chiar mai mult, din acest nutrient.

Potasiul ajută la reglarea nivelului de lichide și sânge din organism. Multe fructe și legume sunt surse excelente de potasiu. Carnea, laptele, iaurtul și nucile sunt, de asemenea, surse bune.

Fasole albă

Doctorul Van Horn spune că majoritatea leguminoaselor sunt bogate în potasiu, inclusiv mazărea, alunele (nesărate), lintea și diferitele tipuri de fasole.

Fasolea albă are un conținut deosebit de ridicat, cu 1.540 de miligrame la o porție de 100 de grame. Leguminoasele precum fasolea albă sunt, de asemenea, surse excelente de proteine ​​pe bază de plante, vitamine B și fier.

Cartoful dulce

Acest carbohidrat sănătos este versatil și plin de nutrienți precum vitamina B6 și magneziu. O ceașcă de piure de cartofi dulci conține, de asemenea, 950 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezintă mai mult de 20% din necesarul zilnic. Doar asigurați-vă că îl mâncați cu piele, pentru a obține încărcătura completă de nutrienți a legumelor rădăcină.

Avocado

Avocado are beneficii sunt impresionante. Acest fruct este o sursă concentrată de mulți nutrienți, inclusiv grăsimi sănătoase, fibre și o gamă largă de vitamine și minerale. Cu aproximativ 690 de miligrame de potasiu într-un singur avocado, acestea aduc aproape 15% din necesarul zilnic de potasiu în farfurie.

Apa de cocos

Apa de cocos a devenit o băutură populară pentru sănătate. Este gustoasă și are un conținut scăzut de zahăr și ridicat de electroliți. Corpul are nevoie de electroliți pentru a-și echilibra pH-ul și pentru a menține funcționarea nervilor, a inimii și a mușchilor.

Unul dintre acești electroliți este potasiul. Consumul unei căni (240 grame) de apă de cocos va oferi 600 mg de potasiu. Conținutul ridicat de electroliți al apei de cocos o face o băutură excelentă pentru rehidratare după activități fizice intense.

Banane

Bananele sunt cunoscute ca fiind o sursă bună de potasiu. O banană are 451 mg de potasiu. Acest fruct gustos este, de asemenea, bogat în vitamina C, vitamina B6, magneziu, fibre și antioxidanți.

Portocale și suc de portocale

Citricele precum portocalele sunt recunoscute pentru un conținut ridicat de vitamina C, dar sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu. O cană (248 grame) de suc de portocale oferă 496 mg de potasiu. De asemenea, este bogat în folat, vitamina A, tiamină și antioxidanți.

Scoici

Scoicile sunt o sursă excelentă de potasiu. O porție de 85 grame de scoici are 534 mg de potasiu. Scoicile sunt, de asemenea, extrem de bogate în alți nutrienți. O porție oferă 78% din DZR pentru seleniu și depășește DZR zilnică pentru fier și vitamina B12.

Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de proteine și au un conținut ridicat de grăsimi Omega-3 sănătoase, care sunt asociate cu diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, precum și a altor factori de risc.

Somon

Somonul este un aliment extrem de hrănitor. Este plin de proteine de înaltă calitate, grăsimi omega-3 sănătoase și multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu. Jumătate dintr-un file de somon (178 grame) oferă 684 mg de potasiu.

O dietă bogată în pește gras a fost, de asemenea, legată de diverse beneficii pentru sănătate, în special un risc scăzut de boli de inimă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică, o afecțiune cronică a pielii ce nu trebuie neglijată
Dermatita seboreică afectează în principal pielea capului, însă mai poate apărea pe anumite zone ale feței, pe piept și pe spate. Este o afecțiune cronică, de care suferă în jur de 5%...
#potasiu, #beneficii, #sanatate, #inima, #alimente , #sanatate
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cianura de potasiu este cea mai bogata in potasiu :))))