„Deep fake” în mediul rural, demontat de instanță: Cum a fost denigrat un elev de o femeie pe Facebook

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 17:56 3883 citiri
Femeia a fost obligată de Judecătoria Răducăneni să șteargă postările denigratoare de pe Facebook. FOTO: Pixabay.com

O femeie din localitatea Șerbănești, județul Iași, a fost obligată de un judecător să șteargă mesajele de pe Facebook în care îl acuza pe nedrept pe un elev de la Seminarul Teologic „Vasile cel Mare” că și-ar fi „făcut nevoie” în fața porții ei.

Femeia a fost acționată în judecată de către tânărul seminarist, în civil, după ce femeia a postat în mod repetat pe rețeaua de socializare imagini de pe camerele video, acuzându-l de fapte și acte care în realitate nu s-au petrecut, potrivit BZI.ro.

„Instanța admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Petru Pavel R., în contradictoriu cu pârâta Andreea Iasmina Marișcu. Constată caracterul ilicit al faptei săvârșite de pârâtă, constând în publicarea, pe 28 iunie 2021, pe pagina personală de Facebook, a unei postări cu următorul conținut: `Să îi fie rușine la acest individ care își face nevoile mari în fața porții mele! El credea că nu o să îl vadă camerele și nici nu are bunul simț să își ceară scuze. Vede mesajele ce i le-am trimis și rămâne ca în tren. Se vede cei 7 ani de acasă! Și te mai duci și la biserică după, mare credincios ce ești, măgarule, ar trebui să îți pun și numele, să te fac de rahat, să te vadă toată lumea ce porc ești!`, postare la care a fost atașată o imagine a reclamantului, precum și al comentariilor privitoare la reclamant făcute de către pârâtă subsecvent postării menționate”, se arată în minuta soluției civile.

Judecătorii au obligat-o pe pârâtă la publicarea dispozitivului hotărârii pe pagina sa personală de Facebook, unde să fie afișată timp de o lună, cu protejarea datelor de identificare ale părților.

De asemenea, femeia a fost obligată la plata către reclamant a sumei de 2.600 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

„Pârâta a inițiat pe pagina ei de socializare atacuri verbale la adresa mea, postând comentarii înjositoare, denigratoare, folosind cuvinte care nu pot fi reproduse, în aceste discuții și comentarii pârâta antrenând și alte persoane din comunitate.(…) Din imaginea pe care aceasta a postat-o pe contul ei se poate observa doar faptul că eu trec pe drumul public, prin dreptul porții locuinței pârâtei”, a arătat tânărul în cererea de chemare în judecată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News