Liniile de cale ferată din portul Constanța vor fi reparate ”de urgență”. În cât timp vor fi gata lucrările

Joi, 16 Iunie 2022, ora 16:59
4426 citiri
Liniile de cale ferată din portul Constanța vor fi reparate ”de urgență”. În cât timp vor fi gata lucrările
Sursa de finanțare a lucrărilor este asigurată prin Fondul de rezervă al guvernului FOTO Pixabay

CFR a anunțat joi, 16 iunie, că au început lucrările de reparații la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanța.

Potrivit unui comunicat, ordinele de începere a lucrărilor și procesele verbale de predare a amplasamentelor pentru demararea reparațiilor a 35 de linii au fost semnate în 15 iunie.

”Lucrările de reparații și întreținere a infrastructurii feroviare publice din incinta Portului Constanța, administrate de SRCF Constanța, au fost stabilite în conformitate cu prevederile Măsurii 4.1 din memorandumul pentru stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de transport feroviar de marfă din zona Portului Constanța, inițiat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și au drept scop redeschiderea pentru circulație și manevră a unor linii, închise în prezent din motive tehnice, și readucerea în regim normal de funcționare a aparatelor de cale”, se arată în comunicatul CFR.

Cele 35 de linii au o lungime totală de 13,398 km.

”Din cauza volumului mare de lucrări și având în vedere caracterul urgent al lucrărilor, pentru reducerea timpului de efectuare a reparațiilor, respectiv a termenului de redeschidere a liniilor, lucrările prevăzute la Prioritatea 1, au fost împărțite în două loturi:

Lotul 1 - lucrări pe 19 linii, totalizând 6.589 km și 32 aparate de cale;

Lotul 2: lucrări pe 16 linii, totalizând 6,809 km și 43 aparate de cale”, a mai transmis compania.

Lucrările de reparații (Lotul 1) se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona A, Port Zona B, iar lucrările de reparații (Lotul 2) se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona B și Port Mol V.

Durata de execuție a lucrărilor, în cazul ambelor loturi, este de de aproximativ cinci luni (149 de zile), potrivit CFR.

Sursa de finanțare a acestor lucrări este asigurată prin Fondul de rezervă bugetară, aflat la dispozitia Guvernului României, în conformitate cu prevederile HG nr.497/14.04.2022 și a Memorandumului nr. 13208/07.04.2022.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Portul Constanta, #reparatii, #cale ferata Romania, #CFR , #CFR