Șapte surse de poluare care sufocă Bucureștiul tot mai rău: ”Industria la negru din zona deșeurilor înseamnă peste un miliard de euro”

Luni, 21 Februarie 2022, ora 17:42
6498 citiri
Șapte surse de poluare care sufocă Bucureștiul tot mai rău: ”Industria la negru din zona deșeurilor înseamnă peste un miliard de euro”
Calitatea aerului din București este din ce în ce mai proastă FOTO Hepta

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, a enumerat sursele de poluare care sufocă Capitala, unde aerul a avut o calitate dezastruoasă, mai ales în ultimele săptămâni.

Traficul, incendierile ilegale, șantierele, zona industrială din jurul Ilfovului, oamenii care își încălzesc casele cu sobe, în care aruncă diverse materiale toxice, deșertul Olteniei, zona Rovinari, sunt doar câteva dintre aspectele enumerate de Octavian Berceanu la RFI.

”Sursele de poluare în București sunt multiple și oarecum greu de identificat. Mai mult decât atât, nu avem nici o rețea care să identifice clar aceste surse. Avem surse din deșertul Olteniei, acea zonă de 100.000 de hectare din sudul Olteniei, care aduce praf, și zona Rovinari, zona perimetrală a metropolei, zonă în care se cultivă diferite culturi și din cauza secetei, de exemplu, avem praf în suspensie destul de mult.

Avem zona industrială periurbană din jurul Ilfovului și acolo iarăși măsurătoarea rețelei naționale nu ne dă date foarte concludente. Avem zona din periurban și urban, care înseamnă locuințe, case și unde avem o poluare dată de încălzirea domestică cu alți combustibili decât gazul și aici avem plastic, cărbune, lemn, bucăți de mobilă foarte toxice.

Avem o poluare dată de șantierele din București, nu avem măsurători nici de această dată. O poluare dată de traficul din București, ne lipsesc măsurătorile de la RAR.

Și mai avem diferite surse punctuale care distrug calitatea aerului, cum ar fi incendierile din zona Bucureștiului, diferite evenimente care distrug calitatea aerului, în general”, a spus fostul șef al Gărzii de Mediu pentru sursa citată.

Industria la negru din zona deșeurilor, o afacere de peste un miliard de euro

Octavian Berceanu a mai declarat că industria la negru din zona deșeurilor este ”extraordinar de bănoasă” și a punctat un aspect important, și anume că, în București, există un singur loc pentru depozitarea gunoaielor, care funcționează ”la limita legalității”.

”Industria la negru din zona deșeurilor înseamnă foarte mulți bani, peste un miliard de euro, ca și cea a lemnului la negru. Industria asta a început să depășească anvergura industriei de stupefiante, de exemplu, este extraordinar de bănoasă, pentru că noi, câteva milioane, producem în fiecare zi deșeuri. De exemplu, în zona Bucureștiului există un singur depozit și acela la marginea legalității, îmi permit să spun, vizavi de depozitarea deșeurilor”, a mai spus Octavian Berceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#poluare Bucuresti, #octavian berceanu, #deseuri, #surse poluare Romania , #poluare