Protest al senatorilor USR față de lipsa de reacție a Ministerului Mediului. Poluare masivă a aerului din București în ultimele săptămâni

Luni, 21 Februarie 2022, ora 13:44 3732 citiri
Senatorii USR vor purta tricouri inscripționate FOTO Pixabay

Senatorii USR vor protesta azi faţă de lipsa de reacţie a Ministerului Mediului şi a celorlalte instituţii responsabile faţă de poluarea masivă a aerului din ultimele săptămâni din Bucureşti.

Potrivit USR, la sedinţa de plen de azi, senatorii USR vor purta tricouri inscripţionate.

Săptămâna trecută, Ministerul Mediului a anunţat că s-au înregistrat creşteri ale concentraţiilor de poluanţi atmosferici în toată ţara, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de nefavorabile dispersiei.

Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat la staţiile din judeţele Alba, Cluj, Giurgiu, Mureş şi Neamţ, precum şi la cele din Bucureşti-Ilfov.

În zona Capitalei, concentraţiile particulelor în suspensie PM10 si PM2.5 au dus la stabilirea indicilor specifici "rău" şi "foarte rău" pentru ultimele 24 de ore. "Nu au fost înregistrate sesizări cu privire la existenţa unor focare de arderi care ar fi putut influenţa calitatea aerului", precizează Ministerul Mediului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News