Polonia vrea să cumpere urgent drone MQ-9 Reaper din Statele Unite. Termenul în care ar putea fi livrate aeronavele fără pilot

Joi, 17 Martie 2022, ora 07:45 15783 citiri
Polonia vrea să cumpere drone MQ-9 Reaper din Statele Unite în viitorul apropiat FOTO Hepta

Polonia vrea să cumpere drone MQ-9 Reaper din Statele Unite în viitorul apropiat şi urmăreşte achiziţii suplimentare la o dată ulterioară, pe fondul preocupărilor crescânde de securitate, la trei săptămâni de la invazia rusă în ţara vecină Ucraina transmite Reuters.

„Intenţionăm să achiziţionăm de urgenţă primele sisteme aeriene fără pilot MQ-9 Reaper”, a declarat miercuri locotenent-colonelul Krzysztof Platek, purtător de cuvânt al Agenţiei de Armament a Ministerului Apărării.

În timp ce primele drone ar urma să fie comandate printr-o procedură accelerată, Polonia urmăreşte şi programul Zefir, în cadrul căruia se negociază achiziţia de vehicule aeriene fără pilot din clasa MALE, a declarat Platek pentru Reuters. El a refuzat să precizeze ce drone ar putea fi comandate.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Vorbim despre livrarea mai multor seturi în total”, a adăugat el ulterior.

Polonia speră să primească primele drone înainte de sfârşitul anului. Valoarea achiziţiei planificate nu a fost dezvăluită de către minister.

”Acest ordin este un răspuns la... situaţia de securitate, în special în Europa Centrală şi de Est”, a spus Platek, referindu-se la războiul din Ucraina, cel mai mare conflict armat din Europa de la Al Doilea Război Mondial.

În luna mai a anului trecut, Polonia a cumpărat 24 de drone Bayraktar din Turcia, devenind primul membru NATO care a cumpărat drone de la Ankara. Aceleaşi drone au fost folosite de Ucraina împotriva forţelor ruse invadatoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com