Polonia cumpără 116 tancuri americane Abrams la mâna a doua

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 17:48 2069 citiri
Modeuol de tanc ce va fi cumpărat de Polonia

Polonia va cumpăra din SUA 116 tancuri Abrams la mâna a doua, a anunţat vineri ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, această achiziţie urmând să fie suplimentară celei de 250 de tancuri noi de acelaşi tip anunţată în aprilie, transmite Reuters.

”Am convenit cu SUA un contract privind achiziţia în condiţii preferenţiale a 116 tancuri Abrams la mâna a doua”, a spus ministrul polonez la postul public TVP Info, fără a da detalii legate de termenii financiari ai contractului.

Polonia a promis că-şi va creşte bugetul apărării la 3% din PIB şi îşi va extinde forţele armate pentru a descuraja orice eventual atac din partea Rusiei, după agresiunea acesteia din urmă asupra Ucrainei.

Până la sfârşitul lunii iunie Polonia a oferit Ucrainei materiale militare în valoare de circa 1,8 miliarde de euro, guvernul de la Varşovia afirmând că Polonia este astfel al doilea cel mai mare donator de ajutor militar pentru Ucraina, după Statele Unite.

Guvernul polonez a promis că ajutorul său militar destinat Ucrainei va creşte, iar printre echipamentele deja livrate se numără circa 200 de tancuri T-72 de producţie rusească, 18 tunuri autopropulsate poloneze Krab şi un număr neprecizat de sisteme antiaeriene poloneze Piorun.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii