Polonia ridică o barieră înaltă de 5,5 metri la granița cu Belarus, pentru a opri intrările migranților

Luni, 24 Ianuarie 2022, ora 20:58 3625 citiri
La finalul lui 2021, mii de migranți au încercat să treacă de gardul de sârmă ghimpată pentru a intra din Belarus în Polonia FOTO Twitter

Autoritățile din Polonia vor începe marți, 25 ianuarie, ridicarea barierei permanente la la frontiera externă a UE cu Belarus, după ce, în ultimele luni, mii de migranţi au încercat să intre în țară prin această zonă.

Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, neagă ferm şi a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

Graniţa Poloniei cu Belarus are 418 kilometri lungime. La sfârşitul lunii august, soldaţi au ridicat deja un gard temporar de aproximativ 2,5 metri înălţime, folosind sârmă ghimpată.

Gardul urmează să fie înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, dotată cu detectoare de mişcare şi camere. Pentru acest proiect a fost alocat un buget de aproximativ 366 milioane de euro (413,98 milioane de dolari).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com