Oficiali din Polonia au retras cererea de activare a articolului 4 din Tratatul NATO

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 11:59 2417 citiri
Autoritățile poloneze, la locul prăbușirii rachetei FOTO / captură video Twitter Nexta

Oficialii polonezi au decis retragerea cererii de activare a articolului 4 din tratatul NATO. Solicitarea a fost făcută la scurt timp după căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei.

Articolul 4 din Tratatul fondator al Alianţei stipulează că membrii pot cere să fie discutată orice problemă care stârneşte îngrijorare, în special legată de securitatea unei ţări membre, arată stiripesurse.

Unul dintre diplomaţi a declarat că NATO va acţiona cu prudenţă şi că are nevoie de timp pentru a verifica cum anume s-a întâmplat incidentul.

Guvernul polonez a decis, marţi, după o reuniune a Comitetului pentru Securitate Naţională, să ridice nivelul de alertă al armatei, iar executivul polonez ia în considerare să ceară declanşarea Articolul 4 din Tratatul NATO, a anunţat purtătorul de cuvânt Piotr Muller.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că informaţiile preliminare sugerează că este puţin probabil ca racheta care a provocat marţi o explozie în Polonia şi a ucis doi civili să fi fost lansată din interiorul Rusiei, transmite CNN.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News